Kindergeneeskunde

Kinderen zijn geen 'kleine volwassenen'. Hun ziektepatronen zijn dan ook niet 1 op 1 te vergelijken met die van volwassenen. De kinderarts behandelt kinderen van 0-18 jaar voor de meeste uiteenlopende aandoeningen en problemen die specifiek zijn voor kinderen en jongeren. Daarnaast speelt bij kinderen de groei en ontwikkeling een belangrijke rol.


Behalve een goede medische behandeling vinden wij een prettige sfeer belangrijk op onze polikliniek en kinderafdelingen. Uw kind moet zich op zijn gemak voelen! De medewerkers van het Maasziekenhuis doen daar erg hun best voor en dat wordt gewaardeerd. De Stichting Kind en Ziekenhuis heeft de afdeling Kindergeneeskunde van het Maasziekenhuis onderscheiden met drie 'Smiley's'.


Smiley's
De Smiley is het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Kind en Ziekenhuis. Maasziekenhuis Pantein is één van de ziekenhuizen in Nederland die het maximale aantal van drie smiley's hebben behaald: één voor afdeling Kind, één voor de dagbehandeling en één voor de kraamafdeling. 

 

Lachgas sedatie voor kinderen

Een onderzoek of behandeling ondergaan in het ziekenhuis kan voor kinderen een spannende en ingrijpende gebeurtenis zijn. Om onnodige pijn en angst te voorkomen is het in het Maasziekenhuis mogelijk om met behulp van lachgas de handeling uit te voeren. Het inademen van lachgas werkt kalmerend, waardoor kinderen het onderzoek of de behandeling ontspannen kunnen ondergaan. Het effect van lachgas treedt al binnen een paar minuten op en het is ook weer snel uitgewerkt. Lachgas sedatie bij kinderen in het Maasziekenhuis wordt onder andere toegepast bij bloedprikken, het aanleggen van een infuus of het inbrengen van een blaaskatheter.

 

Meer informatie over het gebruik van lachgas leest u in de folder Sedatie met lachgas bij kinderen. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de polikliniek kindergeneeskunde.

 

Afspraak maken met de polikliniek Boxmeer Kinder Incontinentie Team (Bo-KIT)

Om een afspraak te kunnen maken voor het incontinentiespreekuur heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts. Na doorverwijzing door uw huisarts, nodigen wij u uit voor het incontinentiespreekuur. U hoeft niet zelf contact met ons op te nemen. 

 

U vindt het Bo-KIT op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de poli Kindergeneeskunde.

Afspraak maken met de polikliniek Kinderallergologie

Uw huisarts kan uw kind verwijzen naar het kinderallergologie spreekuur. Daarna kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde om een afspraak te maken. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

 

U vindt de kinderallergologie op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de polikliniek Kindergeneeskunde.

Afspraak maken met de polikliniek Kinderastmacarrousel

Uw huisarts, de KNO-arts of een kinderarts kan uw kind verwijzen naar de Kinderastmacarrousel. Daarna kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde om een afspraak te maken. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

 

U vindt de Kinderastmacarrousel op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de poli Kindergeneeskunde.

Afspraak maken met de polikliniek Kinderdiabetesspreekuur

De huisarts kan uw kind verwijzen naar het kinderdiabetesspreekuur. Daarna kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde om een afspraak te maken. Het telefoonnummer is 0485–84 55 05. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

 

Het kinderdiabetesspreekuur vindt plaats op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de poli Kindergeneeskunde.

Afspraak maken met de polikliniek Kindergeneeskunde

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Kindergeneeskunde. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken

 

U vindt de polikliniek Kindergeneeskunde op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106.

Afspraak maken met de polikliniek Syndroom van Down

U kunt uw kind zelf aanmelden, wel heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of kinderarts.

 

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Kindergeneeskunde. Vermeldt u duidelijk dat het gaat om een afspraak bij het Down Syndroom Team. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

Op deze site staan de gemiddelde wachttijden per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen) en voor sommige specialismen ook per specialisatie, in weken vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn.

De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum. Wachttijden polikliniek worden wekelijks geactualiseerd en de wachttijden opname maandelijks. Het Maasziekenhuis heeft over het algemeen korte toegangstijden zodat u snel bij ons terecht kunt. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens. 

 

Klik op een specialisme om de bijbehorende wachttijd / wachtlijst te openen. De wachttijden polikliniek zijn geactualiseerd op 4 mei 2018. De wachttijden opname zijn geactualiseerd op 4 mei 2018.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen: (0485) 84 50 00 of: (0485) 84 51 00. Of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.


 

Wachttijden voor behandelingen door artsen van de Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek

 

 

voor patiënten 

Specialisme Eerste afspraak polikliniek Dagbehandeling Opname
Bo-KIT 30 dagen
Kindergeneeskunde 7 dag