Maasziekenhuis Pantein receptie
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Kinderdiabetesspreekuur
Polikliniek

Kinderdiabetesspreekuur

Diabetes komt steeds vaker voor, ook bij kinderen. Maasziekenhuis Pantein heeft een speciale polikliniek voor kinderen met diabetes. Diabetes of suikerziekte is een ziekte die niet over gaat. Wij helpen kinderen omgaan met de ziekte. Zodat zij een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden.

Uiteindelijk moet de suikerziekte een natuurlijk onderdeel van het leven worden voor uw kind en uzelf.

Wat er gebeurt tijdens het kinderdiabetesspreekuur

Kinderen met diabetes gaan vier keer in het jaar naar het kinderdiabetesspreekuur. Elke keer onderzoeken de kinderarts en kinderdiabetesverpleegkundige uw kind. Twee keer per jaar is ook de diëtist op het spreekuur. Als u of uw kind dat wil, is een afspraak met de jeugd- en gezondheidspsycholoog mogelijk. Tijdens elk bezoek is er ook laboratoriumonderzoek en vinden metingen van lengte, gewicht en bloeddruk plaats. Soms is er ook oogonderzoek.

Van kind naar volwassene

Zit uw kind op de middelbare school dan kan het naar een groepsspreekuur. Dit komt in plaats van het één op één spreekuur. Tijdens het groepsspreekuur praten de tieners over sport, eten, alcohol, seks en volwassen worden.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 55 05 (polikliniek Kindergeneeskunde). 

Specialismen

Kindergeneeskunde