Maasziekenhuis Pantein Ontvangst balie
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Kinderallergologie
Polikliniek

Kinderallergologie

Heeft uw kind vaak buikpijn, last van de darmen, oog-, neus- of longklachten? Of een snel geïrriteerde huid? Dan kan dit een allergie zijn. Vaak is het lastig om te ontdekken waarvoor iemand extra gevoelig is. Op de polikliniek kinderallergologie werken specialisten samen om dit te onderzoeken en behandelen.

De eerste afspraak

Het spreekuur van de polikliniek kinderallergologie is altijd op een vrijdag. Op de poli heeft u een gesprek met de kinderarts. Misschien is er daarna ook een gesprek met de diëtist. De ingevulde vragenlijst is belangrijk als basis voor een behandelplan.

Na de gesprekken stelt de kinderarts de volgende stap voor. Dat kan een bloedonderzoek zijn of een voedselprovocatietest. De kinderarts, diëtist en kinderlong- en allergieverpleegkundige bespreken samen wat er uit die onderzoeken komt. Soms is er ook nog een KNO-arts, dermatoloog of oogarts bij.

Meer weten

Er zijn veel soorten allergie. Wij hebben voor u twee folders gemaakt waarin u meer kunt lezen over koemelkallergie en pindagevoeligheid. Wilt u meer weten over allergie en overgevoeligheid bij kinderen? Ga naar de speciale website van het UMCG.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 55 05 (polikliniek Kindergeneeskunde). 

Specialismen

Kindergeneeskunde