Maasziekenhuis Pantein Hal
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. START polikliniek
Polikliniek

START polikliniek

De geboorte van een kind is een spannende gebeurtenis. Als de baby geboren wordt na een zwangerschap korter dan 35 weken, te licht is of de bevalling gepaard gaat met ernstige problemen, komen er voor de kersverse ouders extra zorgen bij. Voor kinderen die in Maasziekenhuis Pantein geboren of opgenomen geweest zijn, biedt het ziekenhuis begeleiding op de START polikliniek. De artsen en verpleegkundigen houden de baby extra goed in de gaten. Een hele geruststelling voor de ouders.

Kwetsbaar

Pasgeboren kinderen zijn kwetsbaar. Een baby met een moeizame start, zoals een vroeggeboorte of een moeilijke bevalling, heeft een grotere kans op problemen met gezondheid, groei en ontwikkeling. Om deze kinderen en hun ouders optimaal te begeleiden, werken kinderartsen en kinderverpleegkundigen van het Maasziekenhuis en de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de consultatiebureaus in de regio samen op de START polikliniek.

Snel reageren

Het lichaam van een te vroeg geboren baby is nog niet volgroeid. Hierdoor kan het kind zichzelf niet goed op temperatuur houden en kunnen er bijvoorbeeld ademhalingsproblemen ontstaan. Ook kan de baby in het begin nog niet zelfstandig drinken. In het START-team zitten daarom verschillende gespecialiseerde zorgverleners: kinderfysiotherapeuten, een logopediste, kinder- en jeugdartsen en kinder- en jeugdverpleegkundigen. Zij houden de baby goed in de gaten en kunnen snel reageren op mogelijke problemen. Ook te vroeg of te licht geboren kinderen verdienen immers een vliegende START in het leven.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 55 05 (polikliniek Kindergeneeskunde). 

Specialismen

Kindergeneeskunde