Maasziekenhuis Pantein Ontvangst balie
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Kinderastmacaroussel
Polikliniek

Kinderastmacaroussel

Ongeveer één op de tien kinderen heeft wel eens last van de luchtwegen. Is uw kind benauwd, ademt het 'piepend' of moet het veel hoesten, dan kan dit astma zijn. Astma is een langdurige ontsteking van de luchtwegen. Speciaal voor kinderen met astma hebben wij in het ziekenhuis de Kinderastmacaroussel.

Alle afspraken en onderzoeken in één middag

Komt u met uw kind naar de kinderastmacaroussel? Bereid u voor op een volle middag. De KNO-arts, kinderarts en kinderlong- en allergieverpleegkundige spreken en onderzoeken uw kind. Is uw kind ouder dan 7 jaar, dan kijken de artsen soms ook naar de longfunctie. Samen proberen de specialisten uit te vinden wat er aan de hand is. Gaat het om verkoudheden en hoesten? Of doen de lagere luchtwegen ook mee? Kan het astma zijn?

De Kinderastmacaroussel is één keer in de maand op vrijdagmiddag.

Behandelen en informeren

Is voor de specialisten duidelijk wat er speelt, dan maken zij samen met u een behandelplan. Zij geven u informatie en informeren ook uw huisarts.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 55 05 (polikliniek Kindergeneeskunde). 

Specialismen

Kindergeneeskunde