Maasziekenhuis Pantein Hal
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Neurologie
Specialisme

Neurologie

De expertise van de neuroloog

U kunt bij de neuroloog terecht met klachten zoals hoofdpijn, dubbelzien, duizeligheid, uitstralende rugpijn of verlammingsverschijnselen. Ook als er sprake is van epilepsie, Multiple Sclerose (MS), de ziekte van Parkinson, verschijnselen van dementie, spierziekten en hersentumoren is de neuroloog van belang.

Bent u in het ziekenhuis opgenomen vanwege een beroerte of CVA (Cerebro Vasculair Accident, een verzamelnaam voor herseninfarcten en hersenbloedingen), een zware hersenschudding of een coma, ook dan krijgt u te maken met de neuroloog.

Snelle hulp bij een CVA of TIA

In nauwe samenwerking met specialisten van het Radboudumc hebben de neurologen van het Maasziekenhuis een 24-uurs stroke-afdeling ingericht. Patiënten met een CVA of TIA (Transient Ischemic Attack) kunnen hier razendsnel onderzocht en behandeld worden.
Jaarlijks krijgen zo'n 47.000 Nederlanders voor de eerste keer een beroerte of een TIA. Snelle actie om de kans op herhaling of een echt infarct te minimaliseren, is voor deze mensen veelal van levensbelang.

Co-assistenten in ons ziekenhuis

Bij het Maasziekenhuis leiden wij ook co-assistenten op. Dit zijn studenten geneeskunde die tijdens hun opleiding in een ziekenhuis ervaring opdoen. Deze co-schappen duren drie tot tien weken. Ze doen dat altijd onder supervisie van een specialist of een AIOS (arts in opleiding tot medisch specialist). Co-assistenten doorlopen tijdens hun studie meerdere co-schappen op diverse afdelingen. U kunt ze overal in ons ziekenhuis tegenkomen, onder meer tijdens een spreekuur. De co-assistent kan klachten uitvragen of lichamelijk onderzoek doen en medische handelingen verrichten.

Snel naar

Afbeelding van persoon in spreekballon
Klik op onderstaande links voor praktische informatie en nieuws

Medische informatie

Over de afdeling

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.
Looproute polikliniek: 114

Uitgelicht afbeelding
Uitgelicht

Draaiduizeligheid vaak gemakkelijker te verhelpen dan gedacht

“Dokter, ik ben zo dol in de kop!” Neuroloog Ilja Bot van Maasziekenhuis Pantein ziet geregeld mensen met deze klacht op de poli verschijnen. Vaak lopen ze al jaren rond met duizeligheidsklachten. Klachten, die meestal met een eenvoudige behandeling te verhelpen zijn.

Uitgelicht

CTS-spreekuur: Carpale Tunnel Syndroom

Heeft u last van tintelingen, pijn, een doof gevoel of zelfs krachtsverlies in uw hand of pols? Dan kan het zijn dat er te veel druk op de carpale tunnel staat. Vooral ’s nachts kan de pijn zo erg zijn dat u er slecht van kunt sla

Geheugenpoli

Als uw geheugen u in de steek laat, kan dat voor problemen zorgen. Onderzoek op onze Geheugenpoli kan dan zin hebben. Tijdens uw bezoek aan de poli onderzoekt de klinisch geriater de reden voor uw vergeetachtigheid. Als het nodig

Hernia-sneltraject

In Maasziekenhuis Pantein kunt u naar een speciale polikliniek als u heftige rugklachten heeft. In vijf weken tijd onderzoeken specialisten wat er mis is en start de behandeling.

Slaappolikliniek

Als slapen een probleem is, kan dit veel invloed hebben op uw dagelijkse leven. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben om in slaap te komen of door te slapen. Maar ook snurken en apneu (onderbreken van de adem) kunnen heel vervelend zi

We zijn er voor u

Bekijk alle specialisten
specialisten

Wat vinden patiënten van ons?

Bent u bij het Maasziekenhuis geweest? Dan kunt u uw ervaring delen op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Deel uw ervaring
Profielfoto Ilja Bot
Heb veel vertrouwen in deze arts. Spreekuur loopt nooit uit. Stelt gerichte vragen en is to the point in haar uitleg. Ze heeft goed het probleem vast kunnen stellen en ik word goed begeleid.
Patiëntervaring
ervaringen

Wachttijden

Hernia-poli
Wachttijden voor Hernia-poli
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 22 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok (Sint Maartenskliniek) dagen

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

 

Neurologie
Wachttijden voor Neurologie
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 90 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok n.v.t.

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

 

Bekijk alle wachttijden
Maasziekenhuis en voortuin
Uitgelicht
22-08-2023

Nieuw: video over hernia

Hevige rugpijn, die uitstraalt naar het been, kan mogelijk een hernia zijn. Een hernia ontstaat vaak onverwach
Lees nieuwsbericht