Maasziekenhuis Pantein Ontvangst balie
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. CTS-spreekuur: Carpale Tunnel Syndroom
Polikliniek

CTS-spreekuur: Carpale Tunnel Syndroom

Heeft u last van tintelingen, pijn, een doof gevoel of zelfs krachtsverlies in uw hand of pols? Dan kan het zijn dat er te veel druk op de carpale tunnel staat. Vooral
’s nachts kan de pijn zo erg zijn dat u er slecht van kunt slapen.

In uw pols komen verschillende zenuwen en pezen samen in een smal buisje. Dit buisje noemen we ook wel de carpale tunnel. Soms staat er te veel druk op dit buisje. Er ontstaat dan een pijnlijke verdikking. Een afspraak op het CTS-spreekuur kan voor u een oplossing zijn.

Naar het spreekuur

Tijdens het CTS-spreekuur stelt de neuroloog u vragen. Verder onderzoekt de neuroloog uw handen. Soms laat hij een echo van uw pols maken. Dit gaat snel en doet geen pijn. Op de echo kan de neuroloog goed zien of de zenuw in de pols verdikt is.

Verder onderzoek

Als er extra onderzoek nodig is, krijgt u een EMG-onderzoek. EMG staat voor elektromyogram. Elektrische prikkels laten zien hoe de zenuw in uw pols werkt. 

Behandelingen die mogelijk zijn

Als u inderdaad het Carpale Tunnel Syndroom heeft, dan zijn verschillende behandelingen mogelijk:

  • afwachten
  • een pijnstillende en ontstekingsremmende spuit in de pols
  • aanmeten van een polsspalk
  • een operatie

Samen met de neuroloog bespreekt u wat voor u de beste behandeling is.

Op de spuit en het aanmeten van een spalk hoeft u meestal niet te wachten. Deze behandelingen kunnen meteen gedaan worden. Kiest u voor een operatie, dan gaat u naar de orthopeed. U kunt bij de balie van de polikliniek Orthopedie een afspraak maken voor een intakegesprek.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 53 90 (polikliniek Neurologie).

Interessante links

Specialismen

Neurologie