
- Home
- Specialismen & poliklinieken
- Geheugenpoli
Geheugenpoli
Als uw geheugen u in de steek laat, kan dat voor problemen zorgen. Onderzoek op onze Geheugenpoli kan dan zin hebben. Tijdens uw bezoek aan de poli onderzoekt de klinisch geriater de reden voor uw vergeetachtigheid. Als het nodig is, werkt de geriater daarbij samen met de neuroloog.
De eerste afspraak
Uw bezoek aan de polikliniek duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Van tevoren krijgt u via de post een vragenlijst. Het is de bedoeling dat u die thuis invult en dan meeneemt naar uw eerste afspraak. Neem bij uw bezoek iemand mee die u vertrouwt. Dat kan uw partner zijn, maar ook een familielid, vriend of vriendin. De verpleegkundige zal ook die persoon wat vragen stellen.
Meestal gebeuren alle gesprekken en onderzoeken op één dag. Soms is het nodig dat u een keer terugkomt voor extra onderzoek. U heeft dan weer een afspraak bij de geriater. Soms gaat u ook naar de ergotherapeut, logopedist of iemand van het dementieketenteam.
Wat kunt u verwachten op de geheugenpoli?
Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren.
Zo ziet een afspraak op de geheugenpoli eruit:
- U meldt zich bij de balie van de polikliniek Klinische Geriatrie.
- U wacht in de wachtkamer totdat een verpleegkundige u haalt.
- U heeft eerst een gesprek met de verpleegkundige die de vragenlijst met u bespreekt. Ook doet de verpleegkundige een paar onderzoeken. Zij meet onder meer uw bloeddruk en gewicht.
- Daarna is er een gesprek tussen de verpleegkundige en de persoon die u mee heeft genomen.
- Dan volgt een gesprek met de klinisch geriater over hoe u zich voelt. Deze doet ook uitgebreid lichamelijk onderzoek. Soms is een hartfilmpje nodig. Voor de onderzoeken is het prettig als u gemakkelijk zittende kleding aan heeft.
- Indien nodig volgt een onderzoek door de neuroloog.
- U gaat naar bloedafname. In het laboratorium kijken ze of er vreemde dingen in uw bloed te zien zijn. Een vitaminetekort of een te trage schildklier kunnen bijvoorbeeld voor geheugenproblemen zorgen.
- Als laatste heeft u een gesprek met de klinisch geriater, de verpleegkundige en eventueel de neuroloog. In dit gesprek bespreken jullie samen wat voor behandeling het meest geschikt is voor u. Uw huisarts ontvangt deze informatie ook.
Algemeen spreekuur geriatrie
Bent u op leeftijd en speelt er meer dan alleen problemen met uw geheugen? Dan kunt u ook naar het algemene spreekuur van de geriater.
Contact en afspraak maken
Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 57 56 (polikliniek Klinische geriatrie).