

Klinische Geriatrie
Het is heel mooi om oud te worden, maar jammer genoeg horen bij een hoge leeftijd vaak ook problemen met de gezondheid. De klinisch geriater weet veel over klachten die te maken hebben met ouder worden. Dit kunnen lichamelijke, geestelijke én sociale problemen zijn.
Klinisch geriaters behandelen oudere patiënten met verschillende klachten. Vaak heeft een patiënt meer dan één klacht.
Wat doet de geriater?
De geriater onderzoekt waar uw klachten vandaan komen. En hoe u er minder last van heeft of zelfs vanaf komt. De geriater neemt de hele mens als uitgangspunt en kijkt ook naar het geheugen en de stemming.
Onze geriaters werken samen met andere zorgprofessionals. Dit kan de fysiotherapeut zijn, maar ook een gespecialiseerd verpleegkundige, psychiater, neuroloog of internist. Samen zorgen zij ervoor dat u zo prettig mogelijk kunt leven.
Wanneer gaat u naar de geriater?
U kunt met verschillende klachten naar de geriater toe. Voorbeelden zijn:
- moeilijk lopen en vaak vallen;
- algehele achteruitgang;
- klachten bij medicatiegebruik;
- moeite met eten of gewichtsverlies;
- neerslachtigheid, (mogelijke) depressie en andere stemmingsveranderingen;
- plotselinge verwardheid (delier) of controle na een delier;
- problemen met het geheugen;
- voordat u een operatie krijgt of een behandeling met chemotherapie.
Speciale poliklinieken
- Valpolikliniek
Hier krijgt u tips en advies waardoor u minder snel valt. Ook is er aandacht voor de manier waarop u loopt en opstaat uit uw stoel. - Geheugenpolikliniek
Hier kunt u naartoe als u steeds meer dingen vergeet.
Extra aandacht voor kwetsbare ouderen
Een ziekenhuisopname of bezoek aan het ziekenhuis is voor elk mens spannend. Als u ouder bent, is het misschien nog wel ingrijpender. Wij willen dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. U kunt de volgende informatie lezen ter voorbereiding op uw bezoek: Informatie ouderen ter voorbereiding.
Snel naar

Medische informatie
Over de afdeling
Contact en afspraak maken
Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.
Looproute polikliniek: 114
Polikliniek Klinische Geriater
0485-84 57 56
Informatie ouderen
Het Maasziekenhuis doet er alles aan om het verblijf voor ouderen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Dat geldt niet alleen voor opname in het ziekenhuis, maar ook voor behandeling op de polikliniek.
Uitgelicht
Als uw geheugen u in de steek laat, kan dat voor problemen zorgen. Onderzoek op onze Geheugenpoli kan dan zin hebben. Tijdens uw bezoek aan de poli onderzoekt de klinisch geriater de reden voor uw vergeetachtigheid. Als het nodig
Als u ouder bent, is de kans groter dat u valt. Een val op hogere leeftijd kan nare gevolgen hebben, zoals een botbreuk. Ook kan het zijn dat u bang bent om te vallen en dat u zich daardoor onveilig voelt. Dit kan ertoe leiden dat
Onderzoeken
Behandelingen
We zijn er voor u
Wat vinden patiënten van ons?
Bent u bij het Maasziekenhuis geweest? Dan kunt u uw ervaring delen op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.
Deel uw ervaringWachttijden
Beschrijving wachttijd | Wachttijd in aantal dagen |
---|---|
Toegangstijd polikliniek |
56 dagen
U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden. |
Wachttijd ok |
n.v.t.
De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.
|
