Maasziekenhuis Pantein Hal
 1. Home
 2. Behandeling & onderzoek
 3. Geriatrie in de ziekenhuizen
Patiëntenfolder

Geriatrie in de ziekenhuizen

Om zo goed en zo snel mogelijk te kunnen herstellen in het ziekenhuis is het belangrijk dat u regelmatig beweegt, goed eet en zoveel mogelijk gewone dagelijkse dingen doet. In overleg met een verpleegkundige van het GIDZ-team heeft u afgesproken dat GIDZ-medewerkers (geschoolde vrijwilligers) u hierbij ondersteunen. 

Doel

Zo goed en zo snel mogelijk herstellen in het ziekenhuis. Daarvoor is het belangrijk dat u regelmatig beweegt, goed eet en zoveel mogelijk gewone dagelijkse dingen doet. In overleg met een verpleegkundige van het GIDZ-team heeft u afgesproken dat GIDZ-medewerkers (geschoolde vrijwilligers) u hierbij ondersteunen.
GIDZ-medewerkers komen u:

 • ondersteunen met bewegen
 • ondersteunen bij (gezamenlijke) maaltijden
 • ondersteunen bij een activiteit
 • daginvulling bieden
 • ondersteunen bij oriëntatie
 • anders, namelijk: ……………………………………………
  GIDZ-medewerkers werken van 10.00-13.00 uur en 16.00-19.00 uur.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de GIDZ-verpleegkundige Geriatrie op telefoonnummer 0485- 84 61 53.

Informatie voor bezoek

In overleg met de artsen en verpleegkundigen van de afdeling is besloten dat de patiënt deelneemt aan het GIDZ-programma als onderdeel van het zorg- en behandelplan. Dit houdt in dat GIDZ-medewerkers tweemaal daags een bezoek brengen om de patiënt te activeren. Een bezoek duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Het kan voorkomen dat de GIDZ-medewerker tijdens het bezoekuur langskomt. In dat geval stemt de medewerker zijn/haar bezoek af met de aanwezige bezoekers en de patiënt.

 

 

Januari 2020 – Versie 2
GER011