1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Klinische Geriatrie
  4. Informatie ouderen

Informatie ouderen

Een ziekenhuisopname of bezoek aan het ziekenhuis is voor elk mens spannend. Als u ouder bent, is het misschien nog wel ingrijpender. Wij willen dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. Daarom vindt u bij ons een aantal speciale voorzieningen voor ouderen.

Van en naar het ziekenhuis

Bij de parkeergarage en de ingang van het ziekenhuis staan rolstoelen en rollators die u kunt gebruiken. Moet u op uw taxi wachten? Dan kunt u in een van de gemakkelijke stoelen bij de ingang wachten. Op het scherm in het grand café ziet u wanneer uw taxi er is.

Combineren van afspraken

Als u afspraken bij verschillende poliklinieken heeft, dan proberen wij die zoveel mogelijk op één dag te plannen. Wanneer u dat wilt, dan loopt iemand met u mee naar de plek waar u moet zijn. Op de polikliniek Geriatrie (ouderenzorg) is dit de geriatrieverpleegkundige.

Voorbereiding eerste afspraak

We willen u goed voorbereiden op uw bezoek aan de poli Geriatrie. Voordat u naar het ziekenhuis komt, krijgt u een vragenlijst thuis. Deze kunt u op uw gemak invullen. Tijdens de eerste afspraak kijkt u samen met de verpleegkundige nog een keer naar alle vragen en antwoorden.

Screening op kwetsbaarheid

Voor de ziekenhuisopname, kijken arts en verpleegkundige hoe kwetsbaar u bent. Is er kans op ondervoeding, valt u vaak of bent u soms in de war? Heeft u lichamelijke problemen waar een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist u bij kan helpen? Als dat zo is, dan stellen de geriater en verpleegkundige een zorgplan op. Zij doen dit samen met uw mantelzorger(s). Ook zijn er speciaal opgeleide vrijwilligers die u kunnen helpen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van vrijwilliger Jules van der Veldt.

Tijdens ziekenhuisopname

Als u in het ziekenhuis moet blijven, krijgt u een eenpersoons- of driepersoonskamer. Soms mag iemand ’s nachts bij u blijven, bijvoorbeeld uw partner of een ander familielid. Is er kans dat u valt of verward raakt, dan gebruiken we een bewegingssensor. U kunt ook samen met andere patiënten activiteiten ondernemen. Dit kan in huiskamer ‘Het Anker’. U kunt hier eten, muziek luisteren, spelletjes of bewegingsoefeningen doen.

Tijdens uw ziekenhuisopname kunt u al werken aan uw herstel.

Weer naar huis

Hoeft u niet meer in het ziekenhuis te blijven? Uw geriater of de verpleegkundige kijken samen met u hoe u het beste kunt herstellen. Misschien heeft u tijdelijk wat hulp nodig in de vorm van thuiszorg. Of u gaat naar een van onze zorgcentra. Het Maasziekenhuis helpt u hierbij, zodat u al uw energie kunt gebruiken voor uw herstel.

Sint Maartenskliniek

Heeft u een afspraak met de orthopeed, reumatoloog of revalidatiegeneeskundige? Ook daarvoor kunt u naar het Maasziekenhuis. De specialisten van de Sint Maartenskliniek komen naar Beugen.