- Home
- Specialismen & poliklinieken
- Klinische Geriatrie
- Informatie ouderen
Informatie ouderen
Een ziekenhuisopname of bezoek aan het ziekenhuis is voor elk mens spannend. Als u ouder bent, is het misschien nog wel ingrijpender. Wij willen dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. Daarom vindt u bij ons een aantal speciale voorzieningen voor ouderen.
Van en naar het ziekenhuis
Bij de parkeergarage en de ingang van het ziekenhuis staan rolstoelen en rollators die u kunt gebruiken. Moet u op uw taxi wachten? Dan kunt u in een van de gemakkelijke stoelen bij de ingang wachten. Op het scherm in het grand café ziet u wanneer uw taxi er is.
Combineren van afspraken
Als u afspraken bij verschillende poliklinieken heeft, dan proberen wij die zoveel mogelijk op één dag te plannen. Wanneer u dat wilt, dan loopt iemand met u mee naar de plek waar u moet zijn. Op de polikliniek Geriatrie (ouderenzorg) is dit de geriatrieverpleegkundige.
Voorbereiding eerste afspraak
We willen u goed voorbereiden op uw bezoek aan de poli Geriatrie. Voordat u naar het ziekenhuis komt, krijgt u een vragenlijst thuis. Deze kunt u op uw gemak invullen. Tijdens de eerste afspraak kijkt u samen met de verpleegkundige nog een keer naar alle vragen en antwoorden.
Screening op kwetsbaarheid
Voor de ziekenhuisopname, kijken arts en verpleegkundige hoe kwetsbaar u bent. Is er kans op ondervoeding, valt u vaak of bent u soms in de war? Heeft u lichamelijke problemen waar een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist u bij kan helpen? Als dat zo is, dan stellen de geriater en verpleegkundige een zorgplan op. Zij doen dit samen met uw mantelzorger(s). Ook zijn er speciaal opgeleide vrijwilligers die u kunnen helpen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van vrijwilliger Jules van der Veldt.
Tijdens ziekenhuisopname
Als u in het ziekenhuis moet blijven, krijgt u een eenpersoons- of driepersoonskamer. Soms mag iemand ’s nachts bij u blijven, bijvoorbeeld uw partner of een ander familielid. Is er kans dat u valt of verward raakt, dan gebruiken we een bewegingssensor. U kunt ook samen met andere patiënten activiteiten ondernemen. Dit kan in huiskamer ‘Het Anker’. U kunt hier eten, muziek luisteren, spelletjes of bewegingsoefeningen doen.
Tijdens uw ziekenhuisopname kunt u al werken aan uw herstel.
Weer naar huis
Hoeft u niet meer in het ziekenhuis te blijven? Uw geriater of de verpleegkundige kijken samen met u hoe u het beste kunt herstellen. Misschien heeft u tijdelijk wat hulp nodig in de vorm van thuiszorg. Of u gaat naar een van onze zorgcentra. Het Maasziekenhuis helpt u hierbij, zodat u al uw energie kunt gebruiken voor uw herstel.
Sint Maartenskliniek
Heeft u een afspraak met de orthopeed, reumatoloog of revalidatiegeneeskundige? Ook daarvoor kunt u naar het Maasziekenhuis. De specialisten van de Sint Maartenskliniek komen naar Beugen.
Belangrijk
Extra maatregelen corona
Vanwege het coronavirus gelden soms aangepaste regels voor patiënten en bezoekers.
Bloedafname is alleen op afspraak mogelijk
Voortaan is een online afspraak vereist. Dit geldt zowel voor het Maasziekenhuis als voor de andere bloedafnamelocaties.