1. Home
  2. Kinderen en het Maasziekenhuis
  3. Eten en drinken

Eten en drinken

In het Maasziekenhuis kun je lekker eten. Dagelijks krijg je een lijst met gerechten waaruit je kunt kiezen. Je kunt zelf jouw maaltijden samenstellen door de lijst in te vullen. De verpleegkundige kan je daarbij helpen.

Als je een dieet hebt, zijn de gerechten op jouw menulijst al aan jouw dieet aangepast. Het is altijd mogelijk vegetarische of aangepaste maaltijden te bestellen. Dit kun je ook met de verpleegkundige overleggen.

Drinken

's Morgens, 's middags en 's avonds brengt de verpleegkundige je iets te drinken. Er is onder meer koffie, thee, melk en limonade. Buiten die vaste tijden kun je altijd aan een verpleegkundige om een drankje vragen. Vraag tijdens de broodmaaltijd gerust iets extra's te drinken, als één kopje of één kannetje te weinig voor je is.

Dieet

Als je een dieet hebt, krijg je bezoek van een diëtist. De diëtist kan vragen over jouw dieet beantwoorden. Moet je een dieet blijven volgen als je naar huis gaat, dan krijg je van de diëtist een dieetadvies mee.

Maaltijden voor ouders

Is je vader, moeder of verzorger de hele dag bij je? Dan kan die met je mee eten. Hiervoor vragen wij wel een kleine vergoeding.