1. Home
 2. Bevallen in het ziekenhuis
 3. Kraamsuites

Kraamsuites

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis. Soms is het om medische redenen beter of zelfs noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Of misschien geeft u zelf de voorkeur aan bevallen in het ziekenhuis. Als u gaat bevallen in het Maasziekenhuis, dan wordt u opgenomen in een van onze kraamsuites. Hier proberen we de vertrouwde, huiselijke sfeer van thuis zoveel mogelijk te benaderen.

Of het nu overdag, ’s avonds, ’s nachts of in het weekend is. Onze gynaecologen, verloskundigen en andere specialisten staan 24/7 voor u klaar met zorg, begeleiding en pijnbestrijding op maat.

Thuis bevallen in het ziekenhuis

Hier kunt u ook veilig bevallen met uw eigen verloskundige. Als het nodig is, is er direct extra medische zorg te regelen.

Kraamsuite wordt verloskamer

In de kraamsuite is de sfeer zoals bij u thuis. In de kamer proberen wij u zo veel mogelijk thuis te laten voelen. U kunt er als aanstaande moeder vóór, tijdens en na de bevalling verblijven. Alle nodige medische zorg is er. U ziet dat op het eerste gezicht niet. Als de bevalling zich aandient, veranderen wij de kamer in een compleet ingerichte verloskamer. Met alle apparaten om u en uw ongeboren baby goed in de gaten te houden.

Na de bevalling bouwen we de kamer weer om tot een normale, prettige kamer. Waar u nog een tijdje kunt genieten van uw kraamtijd.

Gezinsgerichte zorg

De afdeling Moeder en kind kiest voor gezinsgerichte zorg (Family Centered Care). Dit betekent dat op onze afdeling de moeder en haar gezin centraal staan en dat de zorg naar het gezin toe komt. Alle zorg rondom de bevalling en de kraamperiode vindt plaats in één kamer in het ziekenhuis: in de kraamsuite. Moeder en kind blijven bij elkaar en u hoeft niet meer overgeplaatst te worden naar een andere afdeling.

Gezinsgerichte zorg betekent ook dat u en uw partner zich prettig voelen in de ziekenhuissituatie. Dat u, vergelijkbaar met thuis, de ruimte krijgt en neemt tot zelfzorg. U regelt zelf het bezoek en overlegt met de zorgverleners wanneer u welke zorg wilt.

Onze uitgangspunten zijn:

   • Het gezin staat centraal in de zorg rond de bevalling en de geboorte.
   • De hechting tussen ouders en kind wordt zoveel mogelijk bevorderd.
   • Alle zorg wordt met de ouders gepland en geëvalueerd.
   • Alle disciplines die betrokken zijn bij de zorg werken vanuit de gezinsgerichte zorgvisie.
   • De bevalling (met uitzondering van een keizersnede) en de periode daarna vinden plaats in de kraamsuite.

Rondleiding kraamsuites

Wil je graag een kijkje nemen in een van onze kraamsuites? Dat kan. Bekijk onderstaande video of meld je aan voor een rondleiding in de kraamsuite. Kijk voor meer informatie in de agenda

Lees ook de folder Bevallen in Maasziekenhuis Pantein.

Rondleiding op de afdeling Moeder

Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren. 

 

Specialismen

Gynaecologie