1. Home
  2. Kinderen en het Maasziekenhuis
  3. Afdeling kind

Afdeling kind

Het ziekenhuis heeft een speciale kinderafdeling. Na aankomst maak je daar kennis met de verpleegkundigen. Je krijgt je 'eigen' verpleegkundige toegewezen, aan wie je alles kunt vragen. Deze verpleegkundige laat je zien op welke kamer je komt te liggen en vertelt over de gang van zaken op de afdeling.

Je krijgt ook meteen een polsbandje met je naam en geboortedatum. Aan je polsbandje kan iedereen zien wie je bent. Zo kunnen er geen vergissingen ontstaan. Tijdens je verblijf in het ziekenhuis mag je het polsbandje niet afdoen, als je weer thuis bent mag dat natuurlijk wel!
Vind je het fijn als je vader, moeder of een andere verzorger zo vaak mogelijk bij je is in het ziekenhuis? Dan kan dat. Je vader, moeder of je verzorger mag je tijdens je verblijf bijvoorbeeld helpen met wassen en eten. Een van hen mag ook bij je blijven slapen.

De leukste kamer

De leukste kamer van het hele ziekenhuis is de speelkamer met allerlei speelgoed en vaste bewoner, konijn Jopie. Voor tieners is er de chill-ruimte met een play-station en andere spellen. De speelkamer/chill-ruimte is altijd open. 

Maar het allerleukste is dat hier alleen prettige dingen gebeuren. Dokters en verpleegkundigen zullen hier geen onderzoek of behandelingen doen. Zij mogen alleen binnen in de speelkamer/chill-ruimte om op bezoek te komen of te spelen! Je ouders mogen meekomen naar de speelkamer/chill-ruimte, maar alleen als zij over leuke dingen praten. Dus geen grote-mensen-praat over ziek zijn of behandelingen!

Specialismen

Kindergeneeskunde