1. Home
  2. Bevallen in het ziekenhuis
  3. Verplaatste kraamzorg

Verplaatste kraamzorg

Bij ons in het ziekenhuis mag u zelf kiezen waar u de kraamzorg krijgt. Mag u zelf na de bevalling naar huis, maar uw kindje nog niet? Dan kunt u de kraamzorg in het ziekenhuis krijgen. We noemen dit verplaatste kraamzorg. Ook in het ziekenhuis heeft u - zoveel mogelijk - één vaste kraamverzorgende als contactpersoon.

Zorg zoals thuis

Als u kraamzorg in het ziekenhuis krijgt, verzorgt en helpt de kraamverzorgende u. Ook leert u bij ons in het ziekenhuis uw baby verzorgen. Zo is de overgang naar thuis niet zo groot. Als het nodig is, helpt de kraamverzorgende ook bij u thuis. Ze kan daar voor andere kinderen zorgen, eten koken, de was doen of andere huishoudelijke taken. Er moet wel altijd iemand in huis zijn als de kraamverzorgende komt.

Afspraken over de zorg

In het ziekenhuis stemmen de kinderverpleegkundige en kraamverzorgende de zorg voor uw kindje met elkaar af. Ook komt uw eigen verloskundige in het ziekenhuis voor de nacontroles. De verloskundige is de persoon die verantwoordelijk is voor de zorg rond zwangerschap en bevalling.

Kraamzorg thuis

Mag uw kindje binnen acht dagen na de bevalling naar huis? Dan krijgt u de rest van de kraamzorg thuis. Zorg in het ziekenhuis en zorg thuis lopen zo zonder problemen in elkaar over.

Samenwerking

Om de verplaatste kraamzorg te regelen, werken wij samen met Welkom Kraamzorg, Geboortezorg Limburg, PVG Bemiddelingsburo voor kraamzorg, KraamZus en PuurGeluk kraamzorg.