1. Home
  2. Zwangerschap
  3. Vruchtbaarheidsproblemen en hulp van het team specialisten

Vruchtbaarheidsproblemen en hulp van het team specialisten

U wilt graag een kind, maar zwanger worden lukt niet. Dat kan heel verdrietig zijn. Duurt het langer dan een jaar voordat u zwanger bent? Dan kan uw huisarts u doorsturen naar de fertiliteitspoli van het Maasziekenhuis. Soms gebeurt dit eerder als er een medische reden voor is.

Waarvoor u naar onze fertiliteitspoli kunt

Bij ons in het ziekenhuis helpen we u als u vruchtbaarheidsproblemen heeft. We doen onderzoek, voeren inseminaties uit, geven hormoonbehandelingen en maken echo’s. Terugplaatsen van een embryo in de baarmoeder gebeurt niet bij ons in het ziekenhuis. Hiervoor gaat u naar een academisch ziekenhuis of privékliniek.

Een klein team met specialisten

Als u bij ons op de fertiliteitspoli komt, krijgt u te maken met een vast team specialisten. Het team bestaat uit twee gynaecologen en twee fertiliteitsverpleegkundigen. Dat betekent ook dat u niet steeds opnieuw uw verhaal hoeft te doen. En dat u altijd een bekend gezicht ziet.

Twee spreekuren

De fertiliteitspoli heeft twee spreekuren:

  • Elke dag is er een belspreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u bellen met een van de twee verpleegkundigen.
  • Op werkdagen is er een spreekuur op de poli tussen 07:30 en 09:00 uur. Zo kunt u al naar het spreekuur toe voordat u naar het werk gaat. Of u kunt eerst uw kind(eren) naar school of het kinderdagverblijf brengen. Het fertiliteitsspreekuur is apart van het spreekuur voor zwangere mensen. Zo hoeft u niet in de wachtkamer te zitten met zwangere vrouwen en mensen met jonge kinderen. Dat kan soms pijnlijk zijn.

Een periode vol emoties en onzekerheid

Proberen zwanger te worden kan voor veel spanning, onzekerheid en boosheid zorgen. Misschien wordt u met wat hulp snel zwanger, maar het kan ook lang duren. Niet iedereen in uw omgeving reageert met evenveel begrip. Ook dat kan lastig zijn. Het kan dan helpen om hierover te praten met uw fertiliteitsverpleegkundige of de gynaecoloog. Als het nodig is, kunt u ook voor hulp naar een psycholoog of seksuoloog.

Korte rust

Soms is het goed om de behandelingen voor een tijdje te stoppen. Zo krijgt u weer nieuwe energie voor een volgende behandeling.

 

Specialismen

Gynaecologie