Maasziekenhuis Pantein Gebouw op afstand
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Huidrimpeltest
Patiëntenfolder

Huidrimpeltest

In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor een huidrimpeltest (skin wrinkle test) op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). In deze folder leest u meer over het onderzoek.

Voor het onderzoek

Voorbereiding

  • Voor dit onderzoek is geen voorbereiding nodig.
  • Neem uw legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee naar het onderzoek.
  • Ook vragen wij u om voorafgaand aan het ziekenhuisbezoek bij uw eigen apotheek een geneesmiddelenpaspoort op te halen. Het geneesmiddelenpaspoort is een lijst met de geneesmiddelen die u op dit moment gebruikt.

Het onderzoek

Zenuwen sturen de spieren aan en geven de gevoelssignalen door aan de hersenen. Er zijn dikke zenuwvezels en dunne zenuwvezels. Met een huidrimpeltest wordt de functie van de dunne zenuwvezels onderzocht.

Hoe wordt een huidrimpeltest uitgevoerd?

U wordt verzocht om uw beide handen gedurende 30 minuten in een warm bad te houden. Daarna wordt de mate van rimpeling aan de vingertopjes afgelezen aan de hand van een kaart, waarop de mate van rimpeling staat beschreven.

Na het onderzoek

Nazorg

Na het onderzoek is er geen verder nazorg nodig.

Risico’s en mogelijke complicaties

Aan het onderzoek zijn geen risico’s verbonden.

De uitslag

De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door de neuroloog. Uw behandelend arts ontvangt deze gegevens en stelt u op de hoogte van de resultaten. De uitslag is binnen 5 werkdagen bekend.

Bericht van verhindering

Bent u op de afgesproken dag en tijdstip verhinderd, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling KNF om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het onderzoek, neemt u dan gerust contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). De afdeling is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 0485–84 55 84.

Specialismen