Oncologie

Heeft u kanker? Of zijn er tekenen die daar op (zouden kunnen) wijzen? Er zijn veel vormen van kanker die alle hun eigen deskundige en specialistische aanpak vragen. Daarom werkt Maasziekenhuis Pantein op het gebied van oncologische zorg nauw samen met het Radboudumc Nijmegen.


In het Radboudumc Centrum voor Oncologie (locatie Boxmeer), gevestigd binnen de muren van het Maasziekenhuis, vormen specialisten van het Maasziekenhuis en van het Radboudumc één team. Dit team zorgt voor de best mogelijke behandeling en nazorg. U kunt voor vrijwel alle chemotherapie behandelingen en bestralingen (radiotherapie) terecht in het Maasziekenhuis. Zo kunt u rekenen op een hoge kaliteit van medische zorg dicht bij huis.

 

Behandeltraject

Als onderzoek uitwijst dat u een vorm van kanker heeft, zijn meestal meer onderzoeken en behandelingen nodig. U wordt dan begeleid door een team van specialisten, zoals een regieverpleegkundige oncologie, een radiotherapeut (bestraling), een chirurg (als een operatie nodig is), een internist of een andere specialist.

 

Zo veel mogelijk onderzoeken en behandelingen worden verricht in het Maasziekenhuis. Zo nodig vinden ze plaats bij het Radboudumc in Nijmegen.

Overige informatie

Algemene informatie over de verschillende vormen van kanker, mogelijke behandelingen en verhalen van andere patiënten vindt u op www.kanker.nl.

Afspraak maken

Voor een eerste afspraak verwijst uw huisarts u waarschijnlijk door naar een medisch specialist, bijvoorbeeld een internist, een chirurg, een longarts, een uroloog of een gynaecoloog. Bij verdenking op kanker wordt u gemiddeld binnen 1 week op de polikliniek gezien.

Specialismen