Boris van der Zouwen
  1. Home
  2. Specialisten
  3. B. van der Zouwen
Specialist

B. Zouwen, van der

Internist-hematoloog

'Ik vind het erg belangrijk dat patiënten de informatie die ik geef, goed begrijpen. Als het nodig is, las ik een extra poliafspraak in om meer uitleg te geven of bied ik extra ondersteuning aan.'

“Als internist-hematoloog houd ik mij hoofdzakelijk bezig met de diagnose en behandeling van kwaadaardige afwijkingen in het bloed, het beenmerg en de lymfeklieren zoals leukemie, lymfklierkanker en multipel myeloom, maar ook van goedaardige bloedafwijkingen zoals stollingsstoornissen hemofilie en immuun-trombocytopenie. Elke patiënt is anders en dat vraagt om een persoonlijke benadering. Ik vind het erg belangrijk dat patiënten de informatie die ik geef, goed begrijpen. Als het nodig is, las ik een extra poliafspraak in om meer uitleg te geven of bied ik extra ondersteuning aan. Op deze manier kunnen we samen de behandelopties goed bespreken om vervolgens een beslissing te nemen die het beste bij iemand past. Ook kiezen om van bepaalde behandelingen af te zien kan de juiste keuze zijn en begeleiding hierbij is essentieel.

In mijn werk overleg ik veelvuldig met mijn collega-specialisten in het Maasziekenhuis en het Radboud UMC. Ik maak deel uit van een landelijke werkgroep van ziekenhuizen die onderzoek doen naar de behandeling van multipel myeloom. Dit is een vorm van kanker in het beenmerg. We bespreken de komst van nieuwe middelen, de ontwikkeling van nieuwe studies en deelname daaraan. Via mijn betrokkenheid bij die werkgroep zit ik dicht bij het vuur en blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen."

Aandachtsgebieden

  • Algemene hematologie (bloedziekten: onder andere leukemie, lymfeklierkanker, myeloproliferatieve neoplasmata)
  • Multipel myeloom
  • Stollingsproblematiek en bloedarmoede

BIG-nummer

59909699101

Overige specialisten Interne geneeskunde

Bekijk alle Interne geneeskunde specialisten
specialisten