Maasziekenhuis Pantein Buiten
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Multipel myeloom
Behandeling

Multipel myeloom

Multipel myeloom, ook wel de ziekte van Kahler genoemd, is een kwaadaardige ziekte van het beenmerg. De ziekte wordt veroorzaakt door een woekering van plasmacellen. Hierdoor wordt er teveel van één en hetzelfde type (kloon) antistof gevormd, wat verschillende klachten kan geven.

 

Plasmacellen zijn witte bloedcellen en die maken antistoffen. Antistoffen helpen het lichaam bij het opruimen van virussen en bacteriën. Plasmacellen spelen daardoor een belangrijke rol in het afweersysteem. Elke plasmacel kan maar één soort antistof maken. Bij multipel myeloom woekert één soort plasmacel.

Netwerk hematologische zorg

Maasziekenhuis Pantein is aangesloten bij het netwerk hematologische zorg. Met het Radboudumc en andere ziekenhuizen in de regio werkt het Maasziekenhuis samen om de beste mogelijke zorg te bieden aan patiënten met hematologische aandoeningen. Het voordeel van deze samenwerking is dat de ziekenhuizen werken volgens dezelfde procedures en werkwijzen. De artsen en verpleegkundigen hebben intensief contact met elkaar en de behandeling vindt zo dicht mogelijk bij huis plaats.

Meer informatie over het netwerk hematologische zorg

Betrokken specialismen

Interessante links