Gebouw Maasziekenhuis Pantein
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Longkanker
Behandeling

Longkanker

Bij longkanker ontstaat er een kwaadaardige tumor in het longweefsel of de luchtpijpvertakkingen. Kanker kan zich ook vanuit een ander orgaan via het bloed en lymfeklieren verspreid hebben naar de longen, zodat een tumor in de long ontstaat.

Maasziekenhuis Pantein en het Radboudumc werken intensief samen op het gebied van oncologie. Het voordeel van deze samenwerking is dat beide ziekenhuizen werken volgens dezelfde procedures en werkwijzen. De artsen en verpleegkundigen van het Maasziekenhuis hebben intensief contact met collega’s van het Radboudumc. Zo kunnen we in het Maasziekenhuis dezelfde hoogwaardige kwaliteit van zorg bieden als in het Radboudumc. De samenwerking van het Maasziekenhuis en Radboudumc is vormgegeven in Longkankernet.

Contact polikliniek Longgeneeskunde

Voor, tijdens en na uw behandeling kunt u bij de casemanagers longoncologie terecht voor ondersteuning en begeleiding. De casemanagers oncologie zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met kanker. Zij zijn uw aanspreekpunt voor al uw vragen over uw aandoening en behandeling. U kunt contact opnemen met de casemanagers longoncologie via de polikliniek Longgeneeskunde, telefoonnummer 0485-84 53 95.

Betrokken specialismen