Maasziekenhuis Pantein Hal
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Borstkanker
Behandeling

Borstkanker

Als er bij u een borstafwijking is vastgesteld, dan kunt u op de mammapoli terecht voor verder onderzoek. De werkwijze is zo georganiseerd, dat de onderzoeken die nodig zijn om de diagnose vast te stellen, zoveel mogelijk op dezelfde dag plaatsvinden. Aan het einde van de dag worden de bevindingen van de onderzoeken met u besproken. Meestal heeft u binnen één dag ook al een behandeladvies.

Persoonlijke begeleiding

Als u gehoord heeft dat u borstafwijking heeft, of mogelijk dat er sprake is van borstkanker, dan heeft u ongetwijfeld veel vragen. Dan is het prettig als er één aanspreekpunt is. In het Maasziekenhuis is de casemanager mammacare het aanspreekpunt waar u met uw vragen en zorgen terecht kunt.

Samenwerking Maasziekenhuis en Radboudumc

Borstkankerzorg is een van de specialismen waarbij sinds enkele jaren een zeer vergaande vorm van samenwerking bestaat tussen het Maasziekenhuis en het Radboudumc Centrum voor Oncologie. Deze aanpak is vrij uniek in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dicht bij huis de beste kwaliteit van zorg te bieden.
Lees meer over de samenwerking

Na de behandeling

Is uw behandeling voor borstkanker afgerond en u bent genezen verklaard? Dan blijft u nog minimaal 5 jaar onder controle in het Maasziekenhuis. Als na die tijd alle controles goed zijn, is een jaarlijkse controle niet meer nodig. Uw specialist bespreekt dit met u. Wij adviseren u dan tot uw 75e jaar elke twee jaar een mammografie te laten maken. Hiervoor kunt u een afspraak maken met uw huisarts. U kunt ook deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Hiervoor krijgt u tot uw 75e jaar automatisch een uitnodiging.
Lees meer over borstkanker

Video's

Borstkankervereniging Nederland heeft verschillende video's ontwikkeld over onderzoek, operatie en behandeling bij borstkanker: