Maasziekenhuis Pantein Hal boven
 1. Home
 2. Specialismen & poliklinieken
 3. Mammapoli
Polikliniek

Mammapoli

Voelt of ziet u iets vreemds aan uw borst? Neem dan contact op met uw huisarts. Het kan zijn dat de huisarts u doorstuurt naar onze mammapoli. Na doorverwijzing heeft u binnen vijf werkdagen uw eerste afspraak.

Bijzondere samenwerking

Het team van de mammapoli bestaat uit een chirurg, radioloog, patholoog en casemanager mammacare. Onze borstkankerspecialisten werken nauw samen met specialisten van het Radboudumc Centrum voor Oncologie . Zo leveren wij de best mogelijke zorg dicht bij huis.

Uw eerste afspraak op de poli

Heeft u een afspraak op de mammapoli, dan kunt u het volgende verwachten:

 • intakegesprek met de casemanager mammacare
 • lichamelijk onderzoek door de casemanager mammacare of de chirurg
 • één of meer onderzoeken op de afdeling radiologie

Wij proberen het voor u zo prettig mogelijk te maken. Daarom plannen we alle onderzoeken die nodig zijn op één dag. Na de onderzoeken kunt u naar huis. De specialisten bekijken samen de resultaten van de onderzoeken. Aan het einde van de dag nemen zij met u de resultaten van de onderzoeken door. Daarna bespreken ze als het nodig is met u het behandelplan.

Extra onderzoeken

Soms is extra onderzoek nodig om zeker te zijn. Dit gebeurt dan op een andere dag. De onderzoeken volgen zo snel mogelijk zodat u duidelijkheid heeft.

Meer weten

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? U kunt contact opnemen met de Mammapoli of de polikliniek Oncologie. Lees voor uw afspraak op de Mammapoli  de folder en/of bekijk de video. Zo bent u goed voorbereid.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 55 26 (polikliniek Oncologie)

Uw bezoek aan de polikliniek

Verkouden? Draag een mondkapje

Komt u naar het ziekenhuis voor een afspraak of begeleidt u iemand die een afspraak heeft? In dat geval gelden de volgende regels:

 • Heeft u of uw begeleider klachten (hoesten, niezen, verkoudheid, kortademigheid of koorts) draag dan een mondkapje. Het maakt het niet uit of de klachten een gevolg zijn van het coronavirus of van iets anders. Wat voor de één een simpele verkoudheid is, kan voor de ander (een ernstige) ziekte tot gevolg hebben. Een mondkapje is bij de ingang van het ziekenhuis beschikbaar. Dank voor uw medewerking.
 • Houd altijd voldoende afstand aan tot anderen.
 • Ontsmet de handen.
 • Hoest en nies in de elleboog.

Uw bezoek aan de polikliniek verloopt meestal als volgt:
 • U meldt zich aan bij de balie van de polikliniek.
 • Daarna neemt u plaats in de wachtruimte.
 • U krijgt een seintje wanneer u aan de beurt bent.
 • U heeft een gesprek met uw specialist; mogelijk is er een kort lichamelijk onderzoek.
 • Misschien verwijst uw specialist u door naar een andere afdeling voor verder onderzoek.

Bij een bezoek aan de polikliniek neemt u een aantal dingen mee:

 • medicijnpaspoort of lijst van medicijnen die u gebruikt. U kunt dit krijgen via de apotheek;
 • verwijsbrief (bij de eerste afspraak);
 • legitimatie, dus uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit geldt voor iedereen van elke leeftijd en bij elke afspraak.

Al deze informatie hebben wij nodig om u de beste zorg te kunnen geven. In uw patiëntendossier nemen we ook een pasfoto op. Zo kunnen alle zorgmedewerkers in één oogopslag zien of ze de goede persoon voor zich hebben. Verandert er iets, zoals een nieuw telefoonnummer of een ander adres? Dan is het fijn als u dat doorgeeft bij de registratiebalie in de centrale hal.

Hier zijn een paar tips om uw gesprek op de polikliniek goed voor te bereiden:

 • Schrijf uw vragen vóór het gesprek op. Denk in elk geval aan de 3 goede vragen.
 • Zeg zo duidelijk mogelijk wat u denkt en wilt. En bespreek met de arts wat voor u belangrijk is.
 • Beslis niet te snel. Als de arts een behandeling of onderzoek voorstelt, mag u daar thuis rustig over nadenken. Of vraag om een extra gesprek.

Ja, voor een bezoek aan een specialist bij ons in het ziekenhuis, heeft u altijd een verwijzing nodig. Deze krijgt u van uw huisarts of een behandelend arts. Alleen bij fysiotherapie is dit niet nodig. Neem bij uw eerste afspraak de verwijsbrief mee. Hierin staat belangrijke informatie. En wij sturen dan de rekening niet naar u, maar naar uw zorgverzekeraar.

Ja, u kunt zelf online een afspraak maken. Heeft u al een afspraak en kunt u toch niet komen? Zeg uw afspraak op tijd af. Dan kan iemand anders uw plek innemen. Zo houden we de wachttijd zo kort mogelijk. 

Online afspraak maken of wijzigen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Specialismen

Oncologie