Maasziekenhuis Pantein Ontvangst balie
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Cardiologie
Specialisme

Cardiologie

Cardiologie is het medisch specialisme dat zich toelegt op het opsporen, onderzoeken en behandelen van ziekten van het hart. Ook aandoeningen van de bloedvaten vallen onder dit specialisme.

Veel voorkomende aandoeningen zijn pijn op de borst (angina pectoris), hartritmestoornissen, hartfalen en hartinfarcten.

Onderzoeken

De cardioloog maakt gebruik van een aantal onderzoeken om een goede diagnose te kunnen stellen, zoals een (inspannings-) ECG (hartfilm), echo van het hart en hartkatheterisatie. Veel hartziekten hebben blijvende gevolgen. Daarom besteden onze cardiologen ook veel aandacht aan preventie en nazorg.

Hartoperaties

Hartchirurgen van het Radboudumc in Nijmegen verrichten de hartoperaties bij patiënten van het Maasziekenhuis. De beide ziekenhuizen werken op dit gebied nauw samen. De cardiologen van het Maasziekenhuis maken deel uit van het hartteam en zijn nauw betrokken bij de beslissingen voor behandeling.

Dotterbehandelingen

De cardiologen van het Maasziekenhuis verrichten hartkatheterisaties in Radboudumc in Nijmegen. Is er een dotterbehandeling nodig, dan wordt die gedaan door een interventiecardioloog van het Radboudumc, die de behandeling dan overneemt.

Herstel

Het herstel na een ingreep vindt plaats in het Maasziekenhuis. Na een dotterbehandeling komt de patiënt dezelfde dag alweer naar het Maasziekenhuis. In geval van een hartoperatie wordt de patiënt na enkele dagen overgebracht naar de afdeling Cardiologie van het Maasziekenhuis.

Informatiefolders van de Hartstichting

De Hartstichting heeft verschillende folders met informatie over hart- en vaatziekten, een gezonde leefstijl en over het omgaan met een hartaandoening.

Snel naar

Afbeelding van persoon in spreekballon
Klik op onderstaande links voor praktische informatie en nieuws

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.
Looproute polikliniek: 113

Uitgelicht afbeelding
Uitgelicht

Hartfalenpoli

Is bij u hartfalen vastgesteld, dan kan het Maasziekenhuis u helpen met een speciaal team van specialisten. Voor onderzoek en behandeling kunt u dan terecht op de Hartfalenpoli.

 

Lees verder over de Hartfalenpoli

Uitgelicht

Eerste Hart Hulp

Maasziekenhuis Pantein heeft een speciale voorziening voor patiënten uit de regio met hartklachten: de Eerste Hart Hulp (EHH). Deze voorziening is aanwezig bij de Spoedeisende Hulp en is speciaal ingericht en van extra apparatuur

Hartfalenpoli

Hartfalen heeft veel invloed op uw leven en dat van uw familie. Als patiënt krijgt u lange tijd behandeling. Ook zullen de specialisten u vaste leefregels en een nieuw leefritme adviseren. In ons ziekenhuis staat een speciaal team

Hartrevalidatie

Heeft u een hartinfarct, dotterbehandeling of hartoperatie gehad of heeft u last van ander hartfalen? Of draagt u een pacemaker of ICD? Vanuit Maasziekenhuis Pantein kunt u dan meedoen met het hartrevalidatieprogramma.

Pre-Operatief Spreekuur

Krijgt u een operatie? Dan gaat u eerst naar het Pre-Operatief Spreekuur (POS). Hier krijgt u informatie over de opname in het ziekenhuis en over uw behandeling.

Samenwerkingen

Het Maasziekenhuis werkt heel nauw samen met het Radboudumc. Hartchirurgen van het Radboudumc in Nijmegen verrichten de hartoperaties bij patiënten van het Maasziekenhuis. De cardiologen van het Maasziekenhuis maken deel uit van het hartteam en zijn nauw betrokken bij de beslissingen voor behandeling.

Lees meer over de samenwerking cardiologie tussen Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc

We zijn er voor u

Bekijk alle specialisten
specialisten

Wat vinden patiënten van ons?

Bent u bij het Maasziekenhuis geweest? Dan kunt u uw ervaring delen op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Deel uw ervaring
Profielfoto Giel van Helden
De cardioloog neemt de tijd voor je als patiënt, luistert goed en handelt adequaat. Veel vertrouwen in deze arts.
Patiëntervaring
ervaringen

Wachttijden

Cardiologie
Wachttijden voor Cardiologie
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 21 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok n.v.t.

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

 

Giel Van Helden Cardioloog
Uitgelicht
20-04-2023

Onbegrepen pijn op de borst?

Afwijkingen in de allerkleinste vaatjes van het hart kunnen onbegrepen pijn veroorzaken. Deze aandoening heet
Lees nieuwsbericht