

Cardiologie
Cardiologie is het medisch specialisme dat zich toelegt op het opsporen, onderzoeken en behandelen van ziekten van het hart. Ook aandoeningen van de bloedvaten vallen onder dit specialisme.
Veel voorkomende aandoeningen zijn pijn op de borst (angina pectoris), hartritmestoornissen, hartfalen en hartinfarcten.
Onderzoeken
De cardioloog maakt gebruik van een aantal onderzoeken om een goede diagnose te kunnen stellen, zoals een (inspannings-) ECG (hartfilm), echo van het hart en hartkatheterisatie. Veel hartziekten hebben blijvende gevolgen. Daarom besteden onze cardiologen ook veel aandacht aan preventie en nazorg.
Hartoperaties
Hartchirurgen van het Radboudumc in Nijmegen verrichten de hartoperaties bij patiënten van het Maasziekenhuis. De beide ziekenhuizen werken op dit gebied nauw samen. De cardiologen van het Maasziekenhuis maken deel uit van het hartteam en zijn nauw betrokken bij de beslissingen voor behandeling.
Dotterbehandelingen
De cardiologen van het Maasziekenhuis verrichten hartkatheterisaties in Radboudumc in Nijmegen. Is er een dotterbehandeling nodig, dan wordt die gedaan door een interventiecardioloog van het Radboudumc, die de behandeling dan overneemt.
Herstel
Het herstel na een ingreep vindt plaats in het Maasziekenhuis. Na een dotterbehandeling komt de patiënt dezelfde dag alweer naar het Maasziekenhuis. In geval van een hartoperatie wordt de patiënt na enkele dagen overgebracht naar de afdeling Cardiologie van het Maasziekenhuis.
Informatiefolders van de Hartstichting
De Hartstichting heeft verschillende folders met informatie over hart- en vaatziekten, een gezonde leefstijl en over het omgaan met een hartaandoening.
Snel naar

Medische informatie
Over de afdeling
Contact en afspraak maken
Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.
Looproute polikliniek: 113
Polikliniek Cardiologie
0485 84 53 40
Hartfalenpoli
Uitgelicht
Maasziekenhuis Pantein heeft een speciale voorziening voor patiënten uit de regio met hartklachten: de Eerste Hart Hulp (EHH). Deze voorziening is aanwezig bij de Spoedeisende Hulp en is speciaal ingericht en van extra apparatuur
Hartfalen heeft veel invloed op uw leven en dat van uw familie. Als patiënt krijgt u lange tijd behandeling. Ook zullen de specialisten u vaste leefregels en een nieuw leefritme adviseren. In ons ziekenhuis staat een speciaal team
Heeft u een hartinfarct, dotterbehandeling of hartoperatie gehad of heeft u last van ander hartfalen? Of draagt u een pacemaker of ICD? Vanuit Maasziekenhuis Pantein kunt u dan meedoen met het hartrevalidatieprogramma.
Krijgt u een operatie? Dan gaat u eerst naar het Pre-Operatief Spreekuur (POS). Hier krijgt u informatie over de opname in het ziekenhuis en over uw behandeling.
Samenwerkingen
Het Maasziekenhuis werkt heel nauw samen met het Radboudumc. Hartchirurgen van het Radboudumc in Nijmegen verrichten de hartoperaties bij patiënten van het Maasziekenhuis. De cardiologen van het Maasziekenhuis maken deel uit van het hartteam en zijn nauw betrokken bij de beslissingen voor behandeling.
Lees meer over de samenwerking cardiologie tussen Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc.
Behandelingen
We zijn er voor u
Wat vinden patiënten van ons?
Bent u bij het Maasziekenhuis geweest? Dan kunt u uw ervaring delen op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.
Deel uw ervaringWachttijden
Beschrijving wachttijd | Wachttijd in aantal dagen |
---|---|
Toegangstijd polikliniek |
3 dagen
U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden. |
Wachttijd ok |
n.v.t.
De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.
|
Interessante links
