Maasziekenhuis Pantein Gebouw avond
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Eerste Hart Hulp
Polikliniek

Eerste Hart Hulp

Maasziekenhuis Pantein heeft een speciale voorziening voor patiënten uit de regio met hartklachten: de Eerste Hart Hulp (EHH). Deze voorziening is aanwezig bij de Spoedeisende Hulp en is speciaal ingericht en van extra apparatuur voorzien. Het doel van de EHH is om patiënten met hartklachten hoogwaardige en gespecialiseerde zorg te bieden, en binnen 24 uur de diagnostiek rond te hebben. Daarna volgt ontslag of opname.

Free Call Card

Aan bepaalde patiënten die onder behandeling staan, verstrekt de cardioloog een zogenoemde ‘Free Call Card’ met een rechtstreeks telefoonnummer. Dit betreft veelal patiënten met hartritmestoornissen. Indien nodig kunnen zij dan direct terecht bij de EHH. In geval van klachten kan de patiënt dit telefoonnummer bellen voor overleg. Patiënten met deze telefoonkaart mogen in geval van klachten ook rechtstreeks naar de EHH komen. En dit zonder tussenkomst van de huisarts.

Speciale bedden

Als een patiënt met een hartritmestoornis belt, vindt vervolgens telefonisch overleg plaats met de cardioloog. Soms is het probleem met een aanpassing van de medicatie te verhelpen en anders kan de patiënt direct terecht op de Eerste Hart Hulp. Daar zijn vier speciale bedden beschikbaar, voorzien van extra apparatuur.

Meteen behandelen

Op de Eerste Hart Hulp kan de behandeling meteen starten. Valt de diagnose mee, dan kan de patiënt weer naar huis. De patiënt kan er ook korte tijd verblijven, of er volgt een opname. In dat geval gaat de patiënt naar de afdeling Hartbewaking van het Maasziekenhuis.