Maasziekenhuis Pantein Gebouw avond
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Hartrevalidatie
Polikliniek

Hartrevalidatie

Heeft u een hartinfarct, dotterbehandeling of hartoperatie gehad of heeft u last van ander hartfalen? Of draagt u een pacemaker of ICD? Vanuit Maasziekenhuis Pantein kunt u dan meedoen met het hartrevalidatieprogramma.

Als u wilt meedoen, kunt u dit navragen bij uw cardioloog. Deze kan u doorverwijzen. Het kan ook zijn dat uw conditie (nog) niet goed genoeg is om mee te doen. Of dat het programma te zwaar is voor iemand met een hartprobleem zoals u heeft.

Hoe het hartrevalidatieprogramma eruitziet

Het programma is bedoeld voor mensen met een hartprobleem die thuis gaan herstellen. U kunt zelf aangeven waar u behoefte aan heeft. In een intakegesprek bespreekt u samen met de hartrevalidatieverpleegkundige hoe het programma er voor u uit komt te zien. U kunt deelnemen aan een aantal onderdelen:

  • Informatie; in vier bijeenkomsten van anderhalf uur krijgt u informatie over de oorzaken en behandeling van hart- en vaatziekten, gezond eten en drinken, stress en rouw, en leven met hart- en vaatziekten.
  • Fit; twee keer per week sport u onder leiding van een fysiotherapeut. U doet dit om uw conditie te verbeteren en om plezierig in beweging te zijn samen met lotgenoten.
  • Ontspanning; in vier bijeenkomsten leert u verschillende ontspanningsoefeningen toepassen. Een fysiotherapeut begeleidt deze bijeenkomsten.
  • Leefstijl; in vier bijeenkomsten leert u leefgewoontes af die slecht voor uw gezondheid zijn. Denk hierbij aan stress, roken en ongezonde voeding.

Meer weten

Als u eerst meer informatie wilt over dit programma, lees dan de folder Hartrevalidatie.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 53 40

Specialismen

Cardiologie