1. Home
  2. Bevallen in het ziekenhuis
  3. Bevallen in bad

Bevallen in bad

Water zorgt ervoor dat u zich beter kunt ontspannen. De weeën zijn minder pijnlijk en de ontsluiting gaat vaak sneller. Bij ons in het ziekenhuis kunt u kiezen voor een badbevalling. We hebben twee bevalbaden die u kunt gebruiken.

Katrien van de Pas in het bevalbad

Katrien van de Pas maakte gebruik van het bevalbad bij de geboorte van haar tweede zoon Jip.

Precies zoals u het wilt

Het speciale opblaasbare bevalbad is dieper dan een normaal bad. Het heeft een soort ingebouwde stoel, die aanvoelt als een zacht kussen. Als u tijdens de bevalling in bad wilt gaan, kunt u dit aangeven bij de zorgverleners. Met een speciale toevoerslang is het binnen een uur helemaal vol. U zegt zelf hoe warm u het water wilt hebben en hoe lang u in het bad blijft.  Het werkt stimulerend om af en toe uit het bad te gaan, dit kunt u overleggen met de zorgverleners. Dit kan één uur zijn. Maar ook een halve dag of langer. 

Uw partner kan meedoen

Uw partner kan u helpen om in en uit het bad te stappen. Als u dat wilt, dan kan uw partner ook bij u in bad komen zitten (in badkleding). 

Veiligheid moeder en kind

Soms is het voor uw veiligheid of dat van uw kind beter om op het verlosbed te bevallen. Onze zorgprofessionals bespreken dit dan met u. We houden daarbij altijd zoveel mogelijk rekening met wat u wilt.

Kosten

Het gebruik van een bevalbad kost extra geld. Alle benodigdheden die u nodig heeft om het bevalbad te gebruiken kunt u als pakket aanschaffen op de afdeling. De prijs van het pakket leest u in de folder 'Bevallen in bad'. 

Specialismen

Gynaecologie

Interessante links