Diëtetiek

Op de afdeling Diëtetiek werken meerdere diëtisten. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van advies op het gebied van voeding, vooral ter ondersteuning van een medische behandeling. U kunt bij hen ook terecht voor voorlichting over voeding bij bepaalde aandoeningen. De diëtisten zijn tevens betrokken bij het voedingsbeleid van het ziekenhuis.


Diëtist

De diëtiste is de deskundige op het gebied van voeding en diëten. Zij adviseert bij de samenstelling van uw voeding en diëten. Daarbij houdt zij natuurlijk ook rekening met uw eetgewoonten, wat u lekker vindt en waar u niet van houdt.

Verwijzing

U kunt terecht bij een diëtist van Maasziekenhuis Pantein als uw specialist u doorverwijst. Tijdens het eerste gesprek praat u met de diëtist over uw eetgewoonten: wat u graag lust, wanneer en hoeveel u eet. De diëtist verzamelt zo allerlei gegevens. Samen met u stelt hij/zij een advies op. Dit advies vormt de basis voor een dieetbehandelplan. Daarin staat hoe uw voedingspatroon eruit zou moeten zien. De diëtist legt u uit wat dat voor u betekent. Vaak krijgt u ook schriftelijk informatie mee.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de afdeling Diëtetiek. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw specialist u doorverwezen heeft. Het telefoonnummer is 0485-84 52 26.

 

U vindt de polikliniek Diëtetiek op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 115. U kunt zich melden bij de balie van de poli Interne Geneeskunde. 

Specialismen