Maasziekenhuis Pantein Buiten
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Diabeteszorg
Polikliniek

Diabeteszorg

Suikerziekte of diabetes heet officieel diabetes mellitus. Heeft u deze ziekte? In Maasziekenhuis Pantein geeft ons diabetesteam u de best mogelijke voorlichting, adviezen, begeleiding en tips.

Het diabetesteam bestaat uit een internist, diabetesverpleegkundige, diëtist, oogarts en podotherapeut. De leden werken nauw samen om behandeling en adviezen goed op elkaar af te stemmen. Daardoor is de kans kleiner dat u nog meer problemen krijgt.

Hoe de behandeling eruitziet

Een diabetesbehandeling is intensief. In korte tijd heeft u verschillende afspraken met uw internist en/of diabetesverpleegkundige. Als u uw eerste afspraak heeft, is het aan te raden uw diabeteshulpmiddelen mee te nemen. In de loop van de behandeling hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Krijgt u nieuwe klachten? Dan zult u weer vaker een afspraak hebben met het diabetesteam.

Meer weten

In de folder Maak kennis met het diabetesteam leest u wie er in het diabetesteam zitten. Ook kunt u hier lezen wat voor onderzoeken en behandelingen u kunt krijgen. Wilt u meer algemene informatie over diabetes, bezoek dan de website van het Diabetesfonds of Diabetesplus.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer:

Email
Contact opnemen met het diabetesteam kan ook per e-mail: diabeteszorg@pantein.nl