1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Fysiotherapie
  4. Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sporten is gezond. Voor veel mensen is sport ook een belangrijk deel van hun leven. Het is dan ook vervelend als u door een blessure een tijdlang niet goed kunt bewegen. De sportfysiotherapeut houdt zich bezig met het voorkomen en behandelen van sportblessures. Zodat u weer zo snel mogelijk op uw oude niveau kunt sporten.

Uw afspraak op de poli

Voordat de sportfysiotherapeut een behandeling start, heeft u een gesprek met de fysiotherapeut. Ook is er een lichamelijk onderzoek. Daarna stellen jullie samen een behandelplan op.

De sportfysiotherapeut traint met een doel. Dat is u weer actief te laten worden binnen uw tak van sport (bijvoorbeeld voetbal, basketbal, hockey). Als het nodig is, bespreekt de fysiotherapeut de behandeling met uw trainer. De therapeut begrijpt waarom sporten zo belangrijk voor u is. Het doel is dan ook u zo snel mogelijk te laten herstellen van uw klacht. Een sportfysiotherapeut behandelt ook kwetsbare groepen patiënten, zoals ouderen en kinderen. Soms is sport onderdeel van een therapie waarbij meer specialisten betrokken zijn.

Telefonische bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur. 
Looproute: tweede etage van Pantein Plaza (het gebouw naast het Maasziekenhuis Pantein). 

Voor een behandeling door de fysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig. 

 

Online afspraak maken