1. Home
  2. Voorzieningen
  3. Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging

Een ziekte of ziekenhuisopname kunnen voor verwarring zorgen. U krijgt een hoopvolle boodschap of slecht nieuws te horen. U voelt zich onzeker, eenzaam of onbegrepen. Het lijkt alsof het leven van alledag in één keer op z’n kop staat. Met al uw vragen kunt u naar de geestelijk verzorger van het Maasziekenhuis. Deze staat voor u klaar met persoonlijke aandacht en een goed gesprek.

Welke begeleiding bieden wij u?

Onze geestelijk verzorger geeft persoonlijke begeleiding aan patiënten en hun familie. Vooral mensen in de laatste levensfase, of hun familie of vrienden, hebben voordeel van deze begeleiding. Leeftijd, culturele achtergrond, levensbeschouwing en geloof spelen geen rol. Iedereen kan een beroep doen op deze begeleiding.

Veel mensen vinden het fijn om met ‘een buitenstaander’ over hun zorgen, angsten en twijfels te praten. Ook samen lezen of bidden kan helpend zijn. Als u dat wilt, kan de geestelijk verzorger zelfs – samen met u - een (afscheids)ritueel verzorgen.

Levensvragen

Waarom overkomt dit mij? Hoe kan ik leven met deze ziekte? Mag ik ook ‘nee’ zeggen tegen een behandeling? Wat voor zin heeft mijn leven? Waaruit haal ik kracht en inspiratie? Dit zijn voorbeelden van vragen die veel – ernstig zieke – patiënten hebben. Soms zijn uw zorgen niet zo bewust. Ook dan kan het helpen om erover te praten.

Een eigen plekje; het Stiltecentrum

In het Maasziekenhuis vindt u in de hal het Stiltecentrum. Hier kunt u weer tot rust komen. Het is een plek om te lezen, een kaarsje te branden, na te denken of te bidden. U kunt hier dag en nacht naartoe.

Neem zelf contact op

Wilt u graag een gesprek met de geestelijk verzorger? Uw verpleegkundige kan dit voor u regelen. U kunt ook zelf de receptie van het Maasziekenhuis bellen via (0485) 84 50 00. Of u spreekt de geestelijk verzorger aan als deze op uw afdeling is.

Meer weten

Meer informatie kunt u lezen in de folder Geestelijke verzorging in het Maasziekenhuis .