1. Home
  2. Patiëntencommunicatie
  3. Inzage in uw dossier

Inzage in uw dossier

Bij een onderzoek of behandeling in het ziekenhuis legt het Maasziekenhuis een persoonlijk dossier van u aan. Hierin staan aantekeningen over uw gezondheid en wijze van behandeling.

Kijk voor meer informatie over inzage in uw dossier via patiëntenportaal op www.mijnpantein.nl

Persoonlijk Gezondheidsomgeving (PGO)

Een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) is een onafhankelijke app of website, waarin u gezondheidsgegevens van meerdere zorgaanbieders kunt bekijken en delen. Naast zorg vanuit het ziekenhuis krijgt u immers ook zorg vanuit de huisarts of apotheek. Daarmee staan alle gezondheidsgegevens in één systeem, zoals bijvoorbeeld een uitslag van bloedonderzoek bij de huisarts, een overzicht van medicijnen bij de apotheek of een behandeling in het ziekenhuis.

Belangrijk om te weten: op dit moment kunnen uitsluitend patiënten die in de periode oktober 2022 tot heden in het Maasziekenhuis in behandeling zijn (geweest), gegevens in een PGO ophalen. Dit wordt de komende tijd verder uitgebreid, zodat uiteindelijk iedere patiënt gegevens kan ophalen.

Er zijn meerdere PGO’s beschikbaar met elk hun eigen mogelijkheden. U kunt zelf op basis van persoonlijke voorkeur een keuze maken. Kijk voor meer informatie over het PGO op www.digitalezorggids.nl

De DigiHulplijn biedt gratis ondersteuning bij praktische vragen rondom het PGO. Deze is op werkdagen van 9.00-17.00 uur bereikbaar via tel. 0800-1508.

Dossierverzoeken

Verzoeken voor de onderstaande zaken kunt u bij de afdeling Dossieruitgifte indienen:

  • aanvulling gegevens in uw dossier
  • wijziging van gegevens in uw dossier
  • verwijdering van gegevens uit uw dossier
  • vernietiging van (delen van) uw dossier
  • inzage door wettelijke vertegenwoordiger (bij wilsonbekwame patiënten)
  • inzage na overlijden (door nabestaanden)

Meer informatie of het indienen van een verzoek kan via de pagina dossierverzoeken.