1. Home
  2. Patiëntencommunicatie
  3. Foto’s, video’s of geluidsopnames maken

Foto’s, video’s of geluidsopnames maken

Wilt u in het ziekenhuis foto’s, video’s of geluidopnames maken? Dan is het goed om de onderstaande informatie door te lezen.

Toestemming van de betrokkenen

Voor het maken van foto’s, video’s of geluidsopnames is altijd toestemming nodig van alle personen die u fotografeert, filmt of waarvan u geluidsopnames maakt. Ook is het belangrijk dat u aangeeft waarvoor u het materiaal wilt gebruiken. Extern publiceren van foto’s of opnames (bijvoorbeeld op websites of social media) is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van alle betrokkenen en de afdeling Communicatie.

Als u geen schriftelijke toestemming van Pantein en de betrokkenen heeft, dan mag u de foto’s of opnames niet gebruiken. Dit geldt zowel voor opnames waarbij volwassenen als kinderen betrokken zijn. Ook geldt het zowel voor opnames in het ziekenhuis als op ons buitenterrein.

Gesprek met uw zorgverlener opnemen

Misschien is het voor u belangrijk om een gesprek met uw zorgverlener op te nemen zodat u het gesprek later nog eens terug kunt luisteren. Als u dit wilt, leest u dan onderstaande informatie door:

  • Vraag van te voren toestemming aan uw zorgverlener voor de opname. Dat is niet verplicht, maar wel zo fatsoenlijk.
  • De opname is alleen voor uzelf bedoeld, als geheugensteuntje. U mag het dus niet zo maar openbaar maken.
  • Wilt u de opname toch aan anderen laten horen of openbaar maken? Dat kan alleen als uw zorgverlener daarvoor toestemming geeft.