1. Home
  2. Voorzieningen
  3. Parkeren

Parkeren

U kunt parkeren op het terrein naast het Maasziekenhuis of in de parkeergarage. Vanaf de parkeergarage is het circa 60 meter lopen tot de hoofdingang.

Mindervalide-parkeerplaatsen

Heeft u een erkende mindervalide vergunning, verstrekt door de gemeente, dan kunt u gebruik maken van één van de gereserveerde mindervalide-parkeerplaatsen in de parkeergarage op de begane grond. Bij 'Halen en Brengen' vlakbij de hoofdingang zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden.

Halen en brengen

Komt u iemand ophalen of wilt u iemand afzetten, dan kunt u gebruik maken van de 'Halen en Brengen' zone. Als u binnen 20 minuten weer vertrekt, dan kunt u het terrein verlaten zonder te betalen.

Tarieven

Het tarief voor het parkeren is € 0,50 per 20 minuten, met een maximum van € 4,50 per dag. Verlaat u binnen 20 minuten het parkeerterrein? Dan kunt u vrij uitrijden.

U kunt ook kiezen voor een dagkaart of een weekkaart. Hiermee kunt u gedurende de geldigheid van de kaart onbeperkt in- en uitrijden. Daarvoor gelden de volgende tarieven:

  • Dagkaart: € 5,00
  • Weekkaart: € 17,50

De dag- of weekkaart stopt u in de kaartlezer bij de slagboom en deze komt er dan vanzelf weer uit, zo lang als deze dag/weekkaart geldig is.

Betaalautomaten parkeren

In de hal bij de hoofdingang in het Maasziekenhuis zijn twee betaalautomaten. U kunt hier contant of contactloos betalen, of pinnen. Ook is er een betaalautomaat buiten bij de parkeergarage. Hier kunt u alleen pinnen of contactloos betalen. Na betaling heeft u nog 20 minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.

Laadpalen elektrische auto's

Op het parkeerterrein van het Maasziekenhuis bevinden zich vier oplaadpalen voor elektrische auto’s. Deze zijn te vinden op de bovenste etage van de parkeergarage. De palen zijn geplaatst door een erkende provider en geschikt voor elk abonnement. Deze plaatsen zijn alleen bedoeld voor het parkeren van elektrische auto’s, zo lang zij opladen. Is uw auto opgeladen, maak dan de oplaadplaats zo snel mogelijk weer vrij.

De kans bestaat dat de laadpalen niet beschikbaar zijn op het moment dat u ze wilt gebruiken. Niet ver bij het ziekenhuis vandaan zijn ook snellaadplekken aanwezig bij de MacDonalds aan provincialeweg 9 in Beugen en bij de tankstations ter hoogte van Haps langs de A73.