2. Op bezoek
  3. Bezoekinformatie
  4. Heeft u een uitnodiging voor een afspraak?

Heeft u een uitnodiging voor een afspraak?

In verband met het coronavirus gelden er extra regels voor het aantal bezoekers, de bezoekduur, het houden van afstand tot anderen en handhygiëne.

LET OP: De maatregelen worden regelmatig aangepast op basis van actuele ontwikkelingen en de adviezen van RIVM en het kabinet. Raadpleeg daarom voor uw bezoek altijd de website voor de meest actuele informatie.

Heeft u een afspraak?

Bij alle afspraken nemen we de geldende veiligheidsregels in acht die voor patiënten, bezoekers en zorgverleners van belang zijn.

Corona pictogrammen

Voor het veilig en op een verantwoorde manier kunnen werken, hanteren we daarnaast de volgende werkwijze:

• Doe de coronacheck voordat u naar het ziekenhuis komt: pantein.nl/coronavragen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.
  • Bij een poliafspraak, opname of ontslag uit het ziekenhuis is een begeleider toegestaan.
  • Neem pas 10 minuten voor de afspraaktijd plaats in de wachtkamer.
  • Patiënten wordt gevraagd om meteen na afloop van de afspraak het ziekenhuis weer te verlaten, tenzij er direct nog een vervolgafspraak nodig is, bijvoorbeeld bloedafname.
  • De poliklinieken zijn daarnaast zodanig ingericht dat het personeel veilig kan werken.
  • We verzoeken patiënten met coronagerelateerde klachten (hoesten, niezen, verkoudheid, kortademigheid of koorts) contact op te nemen met de betreffende poli, bij voorkeur 1 tot 2 dagen voor de afspraak.
  • Bent u in de tien dagen voor uw afspraak in een land/regio met code oranje of rood geweest? Neem dan zo snel mogelijk contact met de betreffende poli op. We bekijken dan of uw afspraak tien dagen kan worden uitgesteld. Bij afspraken die wel moeten doorgaan worden persoonlijke beschermingsmiddelen ingezet.
  • U dient thuis te blijven (10 dagen thuisquarantaine – conform richtlijnen RIVM) wanneer uw huisgenoot Corona positief getest is en/of wanneer iemand waarmee u in nauw contact bent geweest Corona positief is getest. Kunt u om die reden niet naar uw afspraak komen, laat het ons dan telefonisch weten. Is uitstel van uw afspraak vanwege uw (urgente) medische situatie niet mogelijk, overleg dan vooraf telefonisch met onze zorgverleners.