Dermatologie

Een dermatoloog onderzoekt en behandelt huidaandoeningen. Ook met spataderen, bepaalde geslachtsziekten, haar- en nagelafwijkingen en allergologische aandoeningen wordt u verwezen naar de dermatoloog.


  

De dermatologen van het Maasziekenhuis beoefenen het specialisme in de volle breedte. U kunt bij hen dus terecht voor alle acute- en chronische huidziekten (zoals acne, eczeem of psoriasis), maar ook voor:

 • ziekten van haren en nagels,
 • allergische reacties van de huid,
 • moedervlekken,
 • vitiligo,
 • huidkanker,
 • huidinfecties,
 • 'open benen'
 • overmatig transpireren
 • spataderen en aambeien.

 

 • Aambeien

  Aambeien zijn plaatselijk gezwollen bloedvaten onderin de endeldarm en net boven de anus. Deze verwijde en gestuwde bloedvaten kunnen zowel inwendig als uitwendig zwellingen veroorzaken.


  Meer informatie over aambeien

 • Allergie

  Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met stoffen zoals huismijt, melkproducten en stuifmeel.


  Lees meer over allergie

 • Eczeem

  Eczeem is een oppervlakkige huidaandoening. Eczeem wordt soms ook wel dermatitis genoemd. Het is een huidontsteking die jeuk en roodheid veroorzaakt. Eczeem komt vaak voor en kan erfelijk zijn.


  Lees hier meer informatie over eczeem

 • Huidbeschadiging door zon

  Zonnebrand is eigenlijk een ontstekingsreactie door verbranding van de huid. In ernstiger gevallen kan het weefsel dat er direct onder ligt verbrand zijn. De pijnlijke, rode huid ontstaat als men te lang aan de ultraviolette stralen van het zonlicht wordt blootgesteld.


  Lees meer over deze aandoening

 • Moedervlek

  Een moedervlek wordt ook wel naevus genoemd (meervoud = naevi). Een moedervlek is een goedaardig huidgezwel. Het bestaat uit pigmentbevattende of -vormende cellen en/of vaatveranderingen (haemangioma, angioom of wijnvle.


  Lees meer over een moedervlek

 • Spatader

  Spataders zijn abnormaal gezwollen en verdraaide aders in de benen. Ze kunnen ook voorkomen in de endeldarm (aambeien), balzak en slokdarm.


  Lees meer over spataders

Afspraak maken met de polikliniek Dermatologie

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Dermatologie. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 20. U kunt ook online een afspraak maken

 

U vindt de polikliniek Dermatologie op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 117.

Poliklinieken

Op deze site staan de gemiddelde wachttijden per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen) en voor sommige specialismen ook per specialisatie, in weken vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn.

De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum. Wachttijden polikliniek worden wekelijks geactualiseerd en de wachttijden opname maandelijks. Het Maasziekenhuis heeft over het algemeen korte toegangstijden zodat u snel bij ons terecht kunt. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens. 

 

Klik op een specialisme om de bijbehorende wachttijd / wachtlijst te openen. De wachttijden polikliniek zijn geactualiseerd op 4 mei 2018. De wachttijden opname zijn geactualiseerd op 4 mei 2018.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen: (0485) 84 50 00 of: (0485) 84 51 00. Of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.


 

Wachttijden voor behandelingen door artsen van de Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek

 

 

voor patiënten 

Specialisme Eerste afspraak polikliniek Dagbehandeling Opname
Dermatologie 28 dagen
Spataderen 28 dagen