Radiologie

Radiologie is het medisch specialisme dat gericht is op het opzoeken van de aard en de plaats van een ziekte, letsel of aandoening door middel van stralen of golven.


Radioloog

De radioloog is de specialist die onderzoek verricht en diagnoses stelt met behulp van apparaten die weefsels en organen van het lichaam zichtbaar maken. Zo kan hij vaststellen of een lichaamsdeel of orgaan normaal of afwijkend is. De radioloog kan zo nodig ook stukjes weefsel wegnemen (punctie) voor nader onderzoek. 

 

Bij de onderzoeken maakt de radioloog gebruik van:

  • röntgenstralen (röntgenfoto's, CT-scan, mammografie, botdichtheidsonderzoek, kaakfoto's, doorlichtingsonderzoek),
  • geluidsgolven (echografie) en van
  • magnetische velden (MRI-scan).


Lees verder over radiologisch onderzoek

Specialisten

Folders

Op deze site staan de gemiddelde wachttijden per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen), en voor sommige specialismen ook per specialisatie, in weken vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum en worden maandelijks geactualiseerd. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.


Klik op een specialisme om de bijbehorende wachttijden te openen.

 

De wachttijden zijn geactualiseerd op 9 oktober 2017.

 

Wachttijden voor behandelingen door artsen van het Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek. Klik hier om deze in te zien. 

Specialisme Eerste afspraak polikliniek Dagbehandeling Opname
Echografie 1 week n.v.t.
MRI 4 weken n.v.t.
Röntgenfoto’s 0 weken n.v.t.