Pre-operatief Spreekuur (POS)

Wordt u binnenkort geopereerd, dan komt u eerst op het Pre-operatief Spreekuur (POS). Daar krijgt u uitgebreide informatie over de gang van zaken voor, tijdens en na uw opname, over nuchter blijven en over de anesthesie (verdoving).

 

Wat neemt u mee bij uw POS-bezoek?

  • De informatiemap die u heeft gekregen. Met daarin:
    • alle folders die u gekregen heeft
    • alle formulieren en overige informatie die u gekregen heeft
  • Alle medicijnen die u gebruikt in de originele verpakking.
  • Een actueel overzicht van uw medicijnen, verkrijgbaar bij uw apotheek.

Onderzoek

De anesthesioloog controleert uw hart, longen, mond en gebit. Hij informeert u ook over de verschillende anesthesievormen en de voor- en nadelen hiervan. Op basis van zijn advies bepaalt u de wijze van anesthesie. De optimale anesthesievorm is onder meer afhankelijk van het soort ingreep en van uw conditie.

Tot slot krijgt u advies over eventueel medicijngebruik, het nuchter blijven voorafgaand aan de operatie en eventuele andere voorzorgsmaatregelen. Als de officiële operatiedatum bekend is, krijgt u met de post een oproep thuisgestuurd.

Informatieverpleegkundige

Afhankelijk van de ingreep, heeft u ook een gesprek met de informatieverpleegkundige. Zij neemt met u de vragenlijst door en vertelt over de opname in het ziekenhuis.

 

Ook bespreekt de informatieverpleegkundige hoe u zich thuis kunt voorbereiden op de opname. Bijvoorbeeld door te douchen voordat u naar het ziekenhuis komt of het meenemen van eventuele hulpmiddelen, zoals krukken of een rollator.