Slaappolikliniek

Niet goed slapen, iedereen heeft er wel eens last van. Als het echter vaak voorkomt, kunnen slaapproblemen grote invloed hebben op het dagelijks leven. Slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben en zich ook op verschillende manieren uiten. De meest voorkomende slaapproblemen zijn snurken, slaapapneu (ademonderbreking) en in- en doorslaapproblemen.


Diagnose en onderzoek

Met een verwijzing van de huisarts kunt u op de slaappolikliniek terecht voor onderzoek naar uw slaapproblemen. Op de slaappolikliniek werken de neurologen, longartsen en KNO-artsen samen om tot de juiste diagnose van uw klachten te komen.

 

De longartsen houden zich vooral bezig met ademhalingsgerelateerde problemen tijdens het slapen. Zoals het slaapapneu syndroom, waarbij er een onderbreking van de ademhaling optreedt tijdens het slapen.

 

De KNO-artsen onderzoeken snurkgerelateerde slaapproblemen. Voor alle andere slaapproblemen komt u voor onderzoek en behandeling bij de neuroloog. Bijvoorbeeld in- en doorslaapproblemen, overmatig bewegen in je slaap of slaapwandelen.

 

Om tot een juiste diagnose te komen, wordt vaak onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld een slaaponderzoek. Afhankelijk van het soort slaaponderzoek, vindt dit thuis of in het ziekenhuis plaats.

 

Informatiefolders

 

Afspraak maken

Afhankelijk van uw klacht(en) kunt u voor uw slaapstoornis een afspraak maken, verzetten of annuleren bij de afzonderlijke poliklinieken van Neurologie, KNO of Longgeneeskunde.

 

Polikliniek Neurologie

Telefoonnummer: 0485-84 53 90

Online afspraak maken, verzetten of annuleren

 

Polikliniek KNO

Telefoonnummer: 0485-84 53 85

Online afspraak maken, verzetten of annuleren

 

Polikliniek Longgeneeskunde

Telefoonnummer: 0485-84 53 95

Online afspraak maken, verzetten of annuleren