1. Home
  2. Nieuws
  3. Snel duidelijkheid over duizeligheidsklachten
Nieuws

Snel duidelijkheid over duizeligheidsklachten

26-01-2023
Neuroloog Margot te Riele voert een duizeligheidstest uit

Bij een snelle beweging van het hoofd of verandering van houding kan duizeligheid optreden. Daar heeft iedereen wel eens last van, maar als het vaak voorkomt of als iemand aanvallen van duizeligheid ervaart, dan is dat heel vervelend in het dagelijks leven. Mensen worden soms angstig om dingen te ondernemen of om alleen te zijn. Het onderzoeken van de oorzaak is in zo’n situatie heel belangrijk. Maasziekenhuis Pantein heeft op dit gebied specifieke expertise.

Onderzoek en diagnose in één dag

Duizeligheid kan verschillende oorzaken hebben. Neuroloog Margot te Riele: ‘We vinden het belangrijk om mensen snel duidelijkheid te geven. Alle onderzoeken en testjes doen we daarom zoveel mogelijk tijdens één afspraak. We maken onder andere ook gebruik van de zogenoemde video head impulse test. Daarmee kunnen we vaststellen of er afwijkingen zijn aan het evenwichtsorgaan.’

Samenwerking specialisten

Zodra duidelijk is wat de oorzaak is van de klachten, is bekend welke arts iemand verder kan helpen. Soms is dat de neuroloog maar soms ook een KNO-arts, een cardioloog of een andere specialist. ‘Wij proberen iedereen met klachten met de juiste behandelaar in contact te brengen, zodat het dagelijks leven niet onnodig belemmerd wordt’, aldus Te Riele.

Gerelateerde nieuws items