1. Home
  2. Nieuws
  3. 10 april dag van de fietshelm: krijg korting bij een fietszaak in de regio
Nieuws

10 april dag van de fietshelm: krijg korting bij een fietszaak in de regio

26-03-2024

Het aantal slachtoffers van fietsongelukken met ernstig letsel is de afgelopen 10 jaar met 40% gestegen. Fietsongelukken leiden in veel gevallen tot hersenletsel met vaak levenslange klachten tot gevolg.

Vanwege deze zorgelijke cijfers vragen de neurologen van het Maasziekenhuis aandacht voor de dag van de fietshelm en hebben zij een mooie actie bedacht. Ilja Bot, neuroloog: “Samen met 5 fietszaken in de regio brengen we de fietshelm onder de aandacht met een leuke kortingsactie. Fietsen is natuurlijk gezond en voor ouderen extra belangrijk om vitaal te blijven. Toch zien we het trieste bijeffect dat vooral onder de groep 75-plussers een flinke stijging is in het aantal verkeersdoden op de fiets. Door het dragen van een helm vermindert het risico op hersenletsel aanzienlijk en voorkom je nog erger. Daarom willen we iedereen, jong en oud, motiveren om vooral een helm aan te schaffen. Door korting te geven wordt de stap om een helm aan te schaffen net een stuk kleiner. We zijn erg blij en dankbaar voor de betrokkenheid van de fietszaken die meedoen aan deze actie.”

Deze actie sluit goed aan op de derde Landelijke Dag van de Fietshelm op 10 april. Voor meer informatie over de actie, neem contact op met een van de onderstaande deelnemende fietsenwinkels. De gehele maand april kun je bij hen terecht voor een leuke korting op een helm.

Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk, Thijs Hendriks Tweewielers te Wanroij, Groot Tweewielers te Beugen en Bike Totaal Rob’s Tweewielers en Gerard Kocken Tweewielers in Boxmeer.

Gerelateerde nieuws items