Pijnbehandeling

Het Pijncentrum biedt zorg aan patiënten met (chronische) pijnklachten, vanuit multidimensionele diagnostiek. De policontroles en de meeste behandelingen vinden plaats in Boxmeer, maar voor sommige interventies en bijvoorbeeld een Multi Disciplinair Spreekuur (MDS) wordt u doorbehandeld in het Radboudumc Pijncentrum Dekkerswald in Nijmegen.


Behandelingen die in Boxmeer worden uitgevoerd zijn onder andere:

 

 • Zenuwblokkade, waaronder
  o Blokkade van de lumbale sympathische grensstreng
  o Blokkade van de zenuwwortel
  o Caudaal injectie
  o Lokaal infiltratie (triggerpoint, zenuw)

 • TENS (Transcutane Elektro Neuro Stimulatie) via de fysiotherapeuten van  Maasziekenhuis

 

Specialistisch team
Op de polikliniek zijn verschillende specialisten van het Radboudumc werkzaam zoals:

 

 • Anesthesioloog-Pijnbehandelaar: FIPP-gecertificeerde specialisten in het onderzoek naar en de beïnvloeding van chronische pijn.
 • Anesthesioloog - Fellow Pijnspecialist: Anesthesioloog, die in vervolgopleiding is m.b.t. de deelspecialisatie pijn.
 • Physician Assistant (PA) anesthesiologie-pijnbehandeling: verricht en plant een deel van de diagnostiek (intakegesprek, lichamelijk onderzoek, controle) en de interventies.

 

Pijn.nl

Uitgebreide informatie over pijnbehandeling vindt u op de gezamenlijke website Pijn.nl van Radboudumc, Maasziekenhuis Pantein, VUmc en Monro.

 

 

 

Afspraak maken met de polikliniek ACNES-poli

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Pijnpoli. Het telefoonnummer is 0485-84 57 70. De poli is op werkdagen tussen 10.00 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar. 

 

U vindt de ACNES-poli op de eerste verdieping van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 104. U kunt zich melden bij de balie van de Pijnpoli.

Afspraak maken met de polikliniek Pijnbehandeling

Uw huisarts of een andere specialist kan u doorverwijzen naar de pijnpoli. Het is niet mogelijk zelf een afspraak te maken als u nog niet eerder op de polikliniek bent geweest, of als de laatste afspraak meer dan negen maanden geleden heeft plaatsgevonden.

 
Ter voorbereiding op uw eerste afspraak ontvangt u een uitgebreide vragenlijst. Deze wordt gebruikt ter ondersteuning van het intakegesprek.

Poliklinieken

Op deze site staan de gemiddelde wachttijden per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen) en voor sommige specialismen ook per specialisatie, in weken vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn.

De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum. Wachttijden polikliniek worden wekelijks geactualiseerd en de wachttijden opname maandelijks. Het Maasziekenhuis heeft over het algemeen korte toegangstijden zodat u snel bij ons terecht kunt. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens. 

 

Klik op een specialisme om de bijbehorende wachttijd / wachtlijst te openen. De wachttijden polikliniek zijn geactualiseerd op 4 mei 2018. De wachttijden opname zijn geactualiseerd op 4 mei 2018.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen: (0485) 84 50 00 of: (0485) 84 51 00. Of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.


 

Wachttijden voor behandelingen door artsen van de Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek

 

 

voor patiënten 

Specialisme Eerste afspraak polikliniek Dagbehandeling Opname
ACNES-poli 42 dagen
Pijnpoli 23 dagen