Boxmeer Kinder Incontinentie Team (Bo-KIT)

Zindelijkheidsproblemen bij kinderen zijn vaak hardnekkig en voor zowel het kind als de ouders erg vervelend. Om zindelijkheidsproblemen bij kinderen te verhelpen, heeft Maasziekenhuis Pantein een speciaal team in het leven geroepen: het Boxmeer Kinderincontinentie Team, oftewel Bo-KIT.


Incontinentie bij kinderen heeft vaak meerdere oorzaken. Alle leden van het behandelteam met een verschillende achtergrond proberen daarom samen te komen tot een succesvolle aanpak.

Doel

Gestreefd wordt naar een mate van zindelijkheid, die past bij de ontwikkelingsfase van het kind. Afhankelijk van de oorzaak van het zindelijkheidsprobleem wordt gezocht naar de beste behandeling. Educatie is hierbij een belangrijk thema.

Werkwijze

Het eerste contact met het team is bedoeld om het probleem van uw kind in kaart te brengen. Tijdens het incontinentiespreekuur praten u en uw kind met de kinderincontinentie-verpleegkundige, de kinderpsycholoog, de kinderbekkenfysiotherapeut en de kinderarts.

Na afloop van het spreekuur bespreken de teamleden hun bevindingen met elkaar en stellen zij een behandelplan op. Dit behandelplan wordt nog dezelfde dag aan u teruggekoppeld. Als het nodig is, wordt er nog een afspraak gemaakt bij bijvoorbeeld de uroloog.

Afspraak maken

Om een afspraak te kunnen maken voor het incontinentiespreekuur heeft u een verwijsbrief nodig van de huisarts. Na doorverwijzing door uw huisarts, nodigen wij u uit voor het incontinentiespreekuur. U hoeft niet zelf contact met ons op te nemen. 

 

U vindt het Bo-KIT op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de poli Kindergeneeskunde.

Specialismen

Poliklinieken