1. Home
  2. Informatie Maasziekenhuis
  3. Verpleegafdelingen

Verpleegafdelingen

Privacy en comfort staan centraal op alle verpleegafdelingen. Er zijn veel eenpersoonskamers met eigen sanitair. Daarnaast zijn er enkele driepersoonskamers. De grote huiskamer biedt mogelijkheden voor ontmoeting. De inrichting van de ruimtes is erop gericht uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De eenpersoonskamers zijn voorzien van faciliteiten, zodat uw partner of een ander familielid overdag en 's avonds bij u kan verblijven.

Er zijn verschillende soorten verpleegafdelingen:

  • Standaard verpleegafdelingen
  • Verpleegafdeling Moeder & Kind
  • Intensive Care/CCU
  • Dagbehandeling

Afdeling Moeder & Kind

Het Maasziekenhuis probeert het bevallen in het ziekenhuis zo veel mogelijk op de thuissituatie te laten lijken. Er wordt een prettige omgeving gecreëerd, met veel privacy, intimiteit en betrokkenheid voor zowel moeder, kind als partner.

Eigen kamer

De aanstaande moeder krijgt een vaste eigen kamer, waar zij zowel voor, tijdens als na de bevalling verblijft. Na de bevalling ligt de baby ook bij de moeder op de kamer, tenzij er complicaties zijn. Ook de partner kan op de kamer blijven slapen. Een vaste verpleegkundige is verantwoordelijk voor zowel moeder als kind.

In principe verblijven alle patiënten van 0 tot 16/18 jaar op de afdeling Kind. De zorg en omgeving stemmen we af op de ontwikkelingsfase van het kind. Alle kamers zijn zo uitgerust dat de ouders overdag en 's avonds bij hun kind kunnen verblijven.

Intensive Care/CCU

Intensive Care/CCU is een afdeling met bewakingsvoorzieningen. Deze bewaking gebeurt via monitoring en op zicht. De afdeling beschikt over specialistische verpleging en moderne faciliteiten.

Er zijn op de afdeling 6 eenpersoonskamers. Vanuit de centrale bewakingspost van de afdeling Intensive Care kunnen ook patiënten op de afdelingen neurologie en cardiologie in de gaten worden gehouden.

Voor familieleden van patiënten die op Intensive Care verblijven, zijn er twee familiekamers. Hierdoor kunnen zij dicht in de buurt van de patiënt verblijven.