Maasziekenhuis Pantein Gang
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie
Specialisme

Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie

De mond-, kaak- en aangezichtschirurg (ook wel: kaakchirurg genoemd) legt zich toe op mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Soms is er een medische aanleiding voor een behandeling en soms is er een cosmetische reden.

De kaakchirurg behandelt harde weefsels, zoals het gebit, de kaak- en het aangezichtsskelet, maar ook zachte delen van het aangezicht, zoals de huid, slijmvliezen en speekselklieren.

Behandelingen

  • Heeft u problemen met uw kunstgebit of mist u tanden en/of kiezen, dan kunt u uw tandarts vragen om een verwijzing naar de kaakchirurg. Door het aanbrengen van implantaten of het uitvoeren van andere ingrepen in de mondholte, kan de kaakchirurg ervoor zorgen dat een kunstgebit of een andere prothese weer houvast heeft.
  • Ook voor het verwijderen van (verstands)kiezen en chirurgische wortelpuntbehandelingen kunt u bij de mond-, kaak- en aangezichtschirurg terecht.
  • De kaakchirurg behandelt ook letsels en voert correcties uit aan de beenderen van het aangezicht en de huid en slijmvliezen die er overheen liggen.
  • Ook behandelt de kaakchirurg speekselklierafwijkingen, zoals speekselstenen, speekselklierzwellingen en een droge mond.

Snel naar

Afbeelding van persoon in spreekballon
Klik op onderstaande links voor praktische informatie en nieuws

Medische informatie

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.
Looproute polikliniek: 025

Polikliniek Mond-Kaak-en-Aangezichtschirurgie

0485 84 53 35
Veelgestelde vragen over uw bezoek

Samenwerkingen

We zijn er voor u

Portret van C.  Coppen

C. Coppen

Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg
Bekijk alle specialisten
specialisten

Wachttijden

MKA chirurgie (mond, kaak, aangezichtschirurgie)
Wachttijden voor MKA chirurgie (mond, kaak, aangezichtschirurgie)
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 79 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok n.v.t.

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.