1. Home
  2. Nieuws
  3. Zorg voor Parkinson: extra service door samenwerking
Nieuws

Zorg voor Parkinson: extra service door samenwerking

16-03-2021
Zorgvoorparkinson servicepunt

Sinds kort is er Zorg voor Parkinson: een samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverleners in de regio Arnhem-Zevenaar, Nijmegen, Boxmeer en Oss-Uden-Meierijstad. Samen willen we ervoor zorgen dat mensen met parkinson en hun naasten de beste zorg en begeleiding krijgen. Maasziekenhuis Pantein is hier ook bij aangesloten. Door de samenwerking kan de zorg nog verder worden ontwikkeld en verbeterd.

Wie zijn bij Zorg voor Parkinson aangesloten?

Alle ziekenhuizen in de regio zijn aangesloten: Radboudumc, Rijnstate, Maasziekenhuis Pantein, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven. De ziekenhuizen werken binnen de regio samen met zorgverleners die zijn aangesloten bij ParkinsonNet, het netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson.

Wat betekent dit voor patiënten?

Zorg voor Parkinson biedt patiënten en hun naasten een betrouwbare bron van informatie en ondersteuning op het gebied van parkinson. Op de website www.zorgvoorparkinson.nl leest u meer hierover. Zorg voor Parkinson neemt niet de behandeling over, die blijven patiënten gewoon krijgen in hun vertrouwde ziekenhuis bij hun eigen neuroloog en verpleegkundige en bij andere zorgverleners die aangesloten zijn bij ParkinsonNet.

Wat betekent dit voor zorgverleners?

Voor aangesloten zorgverleners organiseert Zorg voor Parkinson onder andere werkconferenties over ontwikkelingen en innovaties rondom parkinson. Een van de innovaties waar binnenkort een pilot voor start is het platform Mijn.ZorgvoorParkinson. In deze online omgeving kunnen mensen met parkinson en zorgverleners beter en gemakkelijker samenwerken en overleggen. Het helpt zorgverleners om de zorg beter op elkaar af te stemmen op de wensen en behoeften van mensen met parkinson.

Servicepunt voor vragen

Onderdeel van Zorg voor Parkinson is het regionale Servicepunt. Hier kunnen vragen worden gesteld op het gebied van zorg en welzijn rondom parkinson. Bijvoorbeeld vragen over hulpmiddelen, mantelzorg of zorgverleners in de regio. Het Servicepunt is niet bedoeld voor medische vragen over de behandeling, die kunnen aan het eigen ziekenhuis worden gesteld.

Het Servicepunt is telefonisch bereikbaar op 088 – 118 0400 op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur. Het Servicepunt is ook bereikbaar via www.zorgvoorparkinson.nl/servicepunt. Medewerkers van het Servicepunt geven direct antwoord op de vraag of verwijzen door.

Als extraatje bij uw zorg

Uiteraard kunt u Maasziekenhuis Pantein nog steeds laagdrempelig benaderen via de poli- assistente, de parkinsonverpleegkundige, de neuroloog of de BeterDichtbij app. We willen benadrukken dat het Servicepunt Zorg voor Parkinson bovenop de bestaande mogelijkheden komt. Het is een extra bron van informatie. Maasziekenhuis Pantein blijft voor u laagdrempelig bereikbaar.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten voor mensen met parkinson in de regio? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Zorg voor Parkinson via www.zorgvoorparkinson.nl/nieuwsbrief.

Gerelateerde nieuws items

Huiskamer Anker 0kt 2015
Op 1 oktober, de dag van de ouderen, is op de derde etage van Maasziekenhuis Pantein een huiskamer voor kwetsb
Lees verder