Ik ben in het buitenland verzekerd. Kan ik in het Maasziekenhuis behandeld worden?

Ja, dat kan. Zorg dat u dan beschikt over één van de volgende officiële documenten, zodat u geen voorschot hoeft te betalen:

• EHIC (European Health Insurance Card)
    Bent u in het buitenland verzekerd en u heeft een geldige EHIC? Dan kan het Maasziekenhuis de kosten van acute zorg op de Spoedeisende Hulp rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren.

Dit geldt alleen voor acute zorg! Voor geplande zorg kunt u de EHIC niet gebruiken. In dat geval moet u een voorschot betalen.

Meer informatie over de EHIC en het aanvragen van een EHIC

• AOK-CZ pas (EGCI Internationale Zorgpas GesundheitsCard)
    Met een geldige AOK-CZ pas kan het Maasziekenhuis de kosten van zowel de acute zorg als de geplande zorg rechtstreeks declareren bij CZ buitenland. U hoeft dan geen voorschot te betalen. Let op: op de achterkant van de AOK-CZ pas dient ‘EGCI’ te staan én het logo van CZ.

• S2-formulier
    Als u een geldig S2-formulier heeft, dan kunt u voor de aangegeven behandeling terecht bij het Maasziekenhuis. De kosten van uw behandeling kan het Maasziekenhuis rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekering (klopt dit zo?). U hoeft dan geen voorschot te betalen.

Heeft u geen geldig EHIC, AOK-CZ-pas of S2-formulier? Dan kan het Maasziekenhuis de geleverde zorg niet rechtstreeks declareren aan uw zorgverzekeraar. In dat geval betaalt u een voorschot van de te verwachte kosten. Het voorschot voor uw behandeling of onderzoek betaalt u met uw pinpas vooraf bij de afdeling Patiëntregistratie midden in de hal van het ziekenhuis of bij de balie van de Spoedeisende Hulp. Het voorschot wordt later verrekend met de uiteindelijke rekening van de geleverde zorg.

Bent u wel verzekerd voor de geleverde zorg? Dan kunt u de rekening declareren bij uw zorgverzekeraar.

Terug naar zorgverzekering en vergoeding

Terug naar veel gestelde vragen