Alvleesklierontsteking

Wanneer de afvoer van spijsverteringssappen wordt belemmerd is het mogelijk dat de alvleesklier niet het voedsel, maar zichzelf begint te verteren. Deze toestand gaat gepaard met ontstekingsverschijnselen; acute alvleesklierontsteking (pancreatitis).


Meer informatie over alvleesklierontsteking

Overige informatie

Kijk ook eens op de site van de alvleeskliervereniging. Je vindt er onder meer een forum bedoeld voor lotgenoten, waarin je elkaar vragen kunt voorleggen en meningen kunt uitwisselen over alles wat met de alvleesklier te maken heeft.

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde of inwendige geneeskunde is het specialisme dat zich toelegt op het voorkomen, onderzoeken en behandelen van ziekten van de inwendige organen van de volwassen patiënt. Een arts die zich hierin gespecialiseerd heeft is een internist.Lees meer over Interne geneeskunde

Maag-Darm-Leverziekten (MDL-ziekten)

Het specialisme Maag-Darm-Leverziekten (MDL-ziekten), omvat de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Hieronder vallen de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever en galwegen en het anale gebied.Lees meer over Maag-Darm-Leverziekten (MDL-ziekten)