Reumatologie

De reumatoloog is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van ontstekings-ziekten van het bewegingsapparaat.


Vaak wordt gesproken over 'reuma' waarmee in feite een reumatologische aandoening wordt bedoeld. Hiertoe behoren allerlei ziektebeelden waarbij er klachten zijn van het bewegingsapparaat. Het gaat dan om de gewrichten en de daaromheen gelegen kapsels, banden, spieren en botten. Bij reumatologische aandoeningen kunnen ook andere organen afwijkingen geven zoals de huid, longen, nieren of bloedvaten.

Reumatoloog
De reumatoloog stelt vast of u een reumatologische aandoening heeft. Dit gebeurt via een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende onderzoeken zoals bloedafname en röntgenfoto's. De reumatoloog bespreekt alle bevindingen van het onderzoek met u.

Begeleiding
Afhankelijk van de uitkomst wordt een specifieke behandeling ingesteld of verwijst de reumatoloog u terug naar de huisarts voor verdere begeleiding. Als er sprake is van een reumatologische aandoening met chronische ontstekingverschijnselen, zoals artritis (gewrichtsontsteking), volgt dikwijls langdurige behandeling en begeleiding door de reumatoloog.

 

De reumatologische zorg in het Maasziekenhuis wordt uitgevoerd door specialisten van de Sint Maartenskliniek.

Specialisten

  • Artritis psoriatica

    Artritis psoriatica is een bijzondere ziekte waarbij zich zowel de symptomen van de huidziekte psoriasis als ook gewrichtsontstekingen manifesteren.

  • Reumatoïde artritis
    Reumatoïde artritis is een ziektebeeld dat gekenmerkt wordt door chronische gewrichtsontstekingen. De aandoening kent een grillig verloop: periodes waarin de ziekte actief en rustig is, wisselen elkaar af.

Afspraak maken met de polikliniek Reumatologie

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Reumatologie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw specialist u doorverwezen heeft. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 82.

 

U vindt de polikliniek Reumatologie op de derde etage van Pantein Plaza, het gebouw tegenover Maasziekenhuis Pantein. 

Poliklinieken

Op deze site staan de gemiddelde wachttijden per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen), en voor sommige specialismen ook per specialisatie, in weken vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum en worden maandelijks geactualiseerd. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.


Klik op een specialisme om de bijbehorende wachttijden te openen.

 

De wachttijden zijn geactualiseerd op 9 november 2017.

 

Wachttijden voor behandelingen door artsen van het Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek. Klik hier om deze in te zien. 

Specialisme Eerste afspraak polikliniek Dagbehandeling Opname
Reumatologie Zie punt 3 onderaan deze pagina Zie punt 3 onderaan deze pagina