Syndroom van Down

Heeft uw kind het syndroom van Down, dan heeft het een verhoogd risico op lichamelijke afwijkingen. Om problemen op tijd te herkennen en te behandelen, heeft Maasziekenhuis Pantein voor deze kinderen een speciale poli opgezet.


Doel

Het doel is medische begeleiding door een team van verschillende specialisten. Eén keer per jaar onderzoeken zij de ontwikkeling van verstandelijke mogelijkheden, motoriek, communicatie en het functioneren in het normale dagelijks leven van uw kind.

Werkwijze

De speciale spreekuren worden zes keer per jaar gehouden. In principe kunt u daarvan één keer per jaar gebruik maken. De bezoeken aan de verschillende leden van het specialistenteam sluiten op elkaar aan. Tijdens het spreekuur kunt u andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Aan het einde van het spreekuur komen de specialisten bij elkaar en bespreken zij hun bevindingen. Binnen twee weken na het bezoek aan het Down Syndroom Team krijgen u en uw huisarts een rapportage toegestuurd.

Afspraak maken

U kunt uw kind zelf aanmelden, wel heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of kinderarts.

 

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Kindergeneeskunde. Vermeldt u duidelijk dat het gaat om een afspraak bij het Down Syndroom Team. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

Specialismen

Poliklinieken